Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Rosa stjärna - princettia

Snart är det dags att köpa hem de av oss svenskar så älskade röda julstjärnorna. Vill du smygstarta med en rosa variant är kanske höststjärna Princettia något för dig?

Inspiration från Blomsterfrämjandet

Höststjärna Princettia, Euphorbia pulcherrima Princettia-serien, är egentligen en tålig julstjärna som finns till försäljning lite tidigare än övriga julstjärnor. Höststjärnan är en riktig glädjespridare under hösten och används framförallt för sina vackra rosa färgers skull.

Söt stjärna i flera nyanser

Höststjärna Princettia ser precis som namnet antyder ut som en stjärna. De rosa bladen i stjärnan liknar kronblad, men de är i själva verket något som kallas för högblad. De verkliga blommorna är små och gula och sitter i mitten av högbladen. Stjärnorna finns i mängder av olika rosa nyanser och ibland med ljusa kanter. Det finns även Princettias som är rent vita. De vita eller rosa stjärnorna kontrasterar vackert till bladen, som är mycket mörkt gröna, lite styva och med vackra nervmönster. Växtsättet är mycket kompakt och kraftigt.

#Så sköter du din princettia#

Princettia kan placeras nästan var som helst i rummet men helst inte direkt över ett varmt element eller i direkt drag. För att lyckas bäst med Princettia ska de vattnas med ljummet vatten med en svag dos näring när jorden torkat lätt. Ge den hellre lite för lite än lite för mycket vatten!

Princettian är också hållbar som snitt och kan med fördel sättas i en liten vas.

När princettian har blommat över Efter blomningen kan växten beskäras och planteras om i större kruka. Öka vattenmängden något och häll i svag dos näring. Över sommaren kan plantan sedan stå utomhus och tack vare sin brytvillighet bli en praktfull växt. Princettian är väldigt lättskött!

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB