Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Robotgräsklippare

I veckan inleds en riksomfattande undersökning där svenska villaägare ska undersöka om robotgräsklipparen Automower lever upp till påståendet att den kan bekämpa problemen med mördarsniglar. Här kan du köpa din robotgräsklippare

Från Husqvarna AB Under sommarmånaderna ska familjerna som ingår i studien föra snigelveckobok och utvecklingen av snigelbeståndet kommer att följas av studenter från Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) i Alnarp. Undersökningen utvärderas av studenterna i samarbete med Husqvarna i höst.

Mellan maj och oktober kommer tio villaägare i Götaland och Svealand att ingå i en testgrupp för att utvärdera om robotgräsklipparen Automower kan bidra till att minska antalet mördarsniglar. Testet genomförs som en följd av att ett flertal ägare till robotgräsklipparen rapporterat att de sluppit mördarsniglarna efter att maskinen installerats. Initiativet kommer från Husqvarna och genomförs i samarbete med studenter från SLU i Alnarp. Studenterna kommer att vid två tillfällen intervjua familjerna kring utvecklingen i de utvalda trädgårdarna och utvärdera resultatet efter sommaren.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Stockholmsområdet representeras i studien av familjer i Enebyberg och på Lidingö. Familjen Martin Dahlerus på Lidingö får sin klippare installerad idag efter att ha bilvit utvalda med hänsyn till storleken på trädgårdens mördarsnigelproblem och den egna motiveringen:

"Vi bor bredvid en sankmark och allmänning och har väldigt mycket sniglar i vår trädgård. Dessutom ska vi vara hemma hela sommaren i och med att vi blir föräldrar i början av juni."

Mördarsniglarna har blivit ett växande problem i framförallt södra Sverige under senare år. Eftersom snigeln inte tillhör den svenska faunan, utan kom till Sverige från Spanien först på 1970-talet, har den inga naturliga fiender. Den är därför problematisk att bli av med för de trädgårdar som drabbats. Kända huskurer som att frysa sniglarna, bespruta dem med kaffe eller gillra ölfällor är ofta tidskrävande.

Övriga orter som innefattas i studien är Norrahammar, Onsala, Växjö, Höör, Söderåkra, Flen, Harplinge och Norrtälje. Familjerna har själva fått anmäla sitt intresse till Husqvarna och urvalet har gjorts med hänsyn till problemets storlek i den aktuella trädgården samt familjernas egen motivering.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB