Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Ramslök i skuggrabatten

Ramslök är en flerårig ört som växer vild i Sverige, från Skåne upp mot Uppland. I trädgården utgör den ett vackert, väldoftande och välsmakande inslag och dess popularitet är stor. Hos Odla.nu beställer du ramslök hem på posten!

Av Katarina Kihlberg I naturen växer ramslök i stora, maffiga bestånd och den friska lökdoften känns långa vägar. Även i trädgården kan ramslöken gärna få breda ut sig på halvskuggiga till skuggiga och fuktiga platser. De långskaftade och breda, djupgröna bladen täcker marken helt.

Ramslök, blommar i maj-juni med vackra vita, stjärnformade blommor som sitter i flock. Blomstjälken är trekantig, 15-40 cm hög beroende på växtplatsen. Löken utvecklas i toppen på blomstjälken.

Skogskänsla på tomten

Det blir mer och mer vanligt att odla ramslök i rabatten, för dess dekorativa värde men också för att de smakar gott och för att det håller mullvad och sork på avstånd. Låt ramslöken breda ut sig i ett stort bestånd eller blanda några plantor in i en skuggig rabatt. Det blir en härlig skogskänsla hemma på tomten.

Använd ramslök i köket!

Ramslök ses som en exklusiv smaksättare i maten. Smaken har en frisk karaktär av både vitlök och gräslök. Bladen kan du använda färska som krydda i kalla crème fraiche-såser och i kryddsmör. Ramslök är också gott och nyttigt att ha i soppor och varma såser. Tillsätt då bladen mot slutet av matlagningen så behåller de sin fina färg.

Prova dig fram och använd ramslök i sommarköket!

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB