Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Ramslök i skuggrabatten

Ramslök är en flerårig ört som växer vild i Sverige, från Skåne upp mot Uppland. I trädgården utgör den ett vackert, väldoftande och välsmakande inslag och dess popularitet är stor. Hos Odla.nu beställer du ramslök hem på posten!

Av Katarina Kihlberg I naturen växer ramslök i stora, maffiga bestånd och den friska lökdoften känns långa vägar. Även i trädgården kan ramslöken gärna få breda ut sig på halvskuggiga till skuggiga och fuktiga platser. De långskaftade och breda, djupgröna bladen täcker marken helt.

Ramslök, blommar i maj-juni med vackra vita, stjärnformade blommor som sitter i flock. Blomstjälken är trekantig, 15-40 cm hög beroende på växtplatsen. Löken utvecklas i toppen på blomstjälken.

Grönsaks- & kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

Skogskänsla på tomten

Det blir mer och mer vanligt att odla ramslök i rabatten, för dess dekorativa värde men också för att de smakar gott och för att det håller mullvad och sork på avstånd. Låt ramslöken breda ut sig i ett stort bestånd eller blanda några plantor in i en skuggig rabatt. Det blir en härlig skogskänsla hemma på tomten.

Använd ramslök i köket!

Ramslök ses som en exklusiv smaksättare i maten. Smaken har en frisk karaktär av både vitlök och gräslök. Bladen kan du använda färska som krydda i kalla crème fraiche-såser och i kryddsmör. Ramslök är också gott och nyttigt att ha i soppor och varma såser. Tillsätt då bladen mot slutet av matlagningen så behåller de sin fina färg.

Prova dig fram och använd ramslök i sommarköket!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB