Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Pure Living

Få spännande inspiration till hemmet och utmana dina kvinnliga sidor med sommarens växttrend, Pure Living. Färgerna är som hämtade ur en tavla av en av Skagenmålarna - luften är ren, ljuset är sällan skarpt och klart och färgskalan är lätt med milda, matta pastellnyanser mot en gråaktig bakgrund.

Från Floradania

Pure Living
Pure Living innehåller element av natur, romantik och struktur och har ett tydligt feminint uttryck. Trenden skapar en övergång mellan dåtid och nutid, mellan tradition och nytänkande, och riktar sig till kvinnor intresserade av design, stilsäker kvalitet och tidlös elegans.

Trendens avtryck i hemmet
En färgpalett av omättade nyanser av ljusrosa och dämpade mellannyanser av lila, grönt och grått, som du känner igen från strandpromenaderna, från stenarna, musselskalen och pärlemon, gör sitt intåg i hemmet. Materialen i trenden är lika lätta och sköra, bland annat glas, marmor, keramik och porslin i organiska former.

När det gäller växterna kan du välja sorter med blommor i vita eller dämpade nyanser, exempelvis Campanula, rosor, orkidéer och Kalanchoë med dubbla blommor. Gröna växter med fina, skira blad såsom Ficus pumila, Hypoestes och Hedera passar också perfekt i trenden.

Precis som Pure Living antyder (direkt översatt betyder det "rent levnadssätt") präglas trenden i hög grad av att kvinnan i hemmet har röjt upp i bostaden och avlägsnat alla maskulina inslag och andra "störande moment" i det feminina universumet. Pure Living ger dig lov att bejaka din kvinnliga identitet och integritet samtidigt som dina behov av lugn och ro, plats och romantik tillgodoses.

Naturen som skulptur inomhus
Pure Living hälsar naturen välkommen inne i bostaden i form av skulpturala växtarrangemang med organiska former och milda färger. Enligt Floradania Marketing, som är krukväxtbranschens marknadsföringsbolag, är filosofin bakom trenden den att växter ska stylas som skulpturer eller som lugna, stora ytor bestående av flera växter i grupp som bildar en harmonisk helhet tillsammans med resten av inredningen, exempelvis de vita designmöblerna i plast.

  • När det gäller växterna är det nästan en självklarhet att välja underlag eller ytterkrukor i runda och organiska former med en diskret och raffinerad look, säger Anna Maria Nielsen som är marknadsföringskonsult hos Floradania.
fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Iscensatt harmoni i hemmet
Oavsett om det handlar om växter eller underlag fokuserar trenden på upprepningar och genomgående teman som skapar samspel och harmoni i hemmet.

Du kan alltså välja att sätta ihop grupper av växter i blandade underlag i olika storlekar och nyanser som matchar varandra. Eller låta växterna skapa ett samspel med vissa möbler och effekter och på så vis iscensätta ditt hem på ett mycket personligt, annorlunda och raffinerat sätt.

Tio växter som matchar sommarens trend:
Begonia elatior, vit och ljusrosa
Bouvardia
Caladium
Campanula
Dipladenia
Blåöga, vit (Exacum)
Klätterfikus (Ficus pumila)
Brudslöja (Gypsophila)
Orkidé
Ros
Källa: Floradania Marketing
  Växttrenden, Pure Living, har utvecklats av Floradania Marketing A/S i samarbete med scandinavian trend institute.
Underlag är en gemensam beteckning på de många olika typerna av kärl som du kan arrangera växterna i, exempelvis ytterkrukor, krukor, brickor, fat, utomhuskrukor etc.


Pure Living


Orkidé


Caladium


Dipladenia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB