Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Prydnadsväxter piffar upp i påsk

Kycklingar, ägg, solgult och ljusgrönt. Då är det påsk - och vår. Skapa underbar påskstämning med fräscha gula blommor och vårgröna blad.

Påsken börjar redan vid ytterdörren. Du välkomnar dina påskgäster på bästa sätt med en fin korg eller en vacker kruka full av vårblommor. Påskblomman nummer ett är och förblir påskliljan, narcissen, som finns i alla nyanser av gult. Den trivs förträffligt utomhus där de låga temperaturerna gör att blommorna håller riktigt länge.

Plantera narcisserna tillsammans med andra lökväxter eller utnyttja det faktum att även de små, gulliga hornviolerna, Viola cornuta, trivs utmärkt i de låga temperaturerna under bar himmel. Eller så kan du plantera dem tillsammans med vårens första stenpartiväxter och gröna veronikor som liknar miniatyrbuskar och på så vis skapa trevliga miniträdgårdar i krukorna som ger en försmak av den kommande trädgårdssäsongen.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Narcisserna pryder givetvis även sin plats inomhus - det är ju ändå påsk - men de utvecklas fortare på grund av värmen. Det är lätt att skapa fina påskdekorationer med såväl narcisser som flera andra blommande växter. Gula krukrosor, kalankoe, gerbera och krysantemum passar perfekt. Sätt ihop dem med grenar från trädgården som du flätar ihop till små fågelbon och lägg i några prydnads- eller sockerägg. Använd en gul skål eller kruka. Eller bind ett gult band runt en rustik lerkruka för att framhäva påskstämningen.

Du kan skapa spännande påskdekorationer som drar med sig trädgården, naturen och vårsolen ända in i vardagsrummet om du sätter ihop de gula blommorna med luftiga och naturligt gröna växter som exempelvis narv, Sagina, slideranka, Muehlenbeckia eller hemtrevnad, Soleirolia. De gula blommorna mot den frodigt gröna bakgrunden gör att du nästan får en liten blomsteräng mitt i rummet.

Eftersom påsken ligger så sent i år finns det redan massor av sommarblommor ute i butikerna. Gula buskmargeriter, Chrysanthemum frutescens, och stjärnöga, Osteospermum, i gula nyanser passar perfekt som påskväxter och i påskgrupper. Du kan plantera dem i krukorna på terrassen när de har gjort sitt som dekorationer på påskbordet och därmed kan de sprida vårstämning två gånger.


Narcisser, Narcissus

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB