Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Prat om trädgård

Odla.nu har ett forum som diskuterar trädgård och odling på längden, tvären och djupet. Goda råd är allt utom dyra − ställ en fråga och du får svar och glada tillrop inom kort. Under rubriken "Prat om trädgård" berättar lite om vad som dryftas i forumet.

Sammanställt av Katarina Kihlberg

Om marktäckning

Forummedlem andreas 75 Jag är nyinflyttad till en tomt som är ca 35-40 kvm rabatter totalt. Detta i förort till Stockholm. Jag undrar, amatör som jag är: Vilket täckmaterial är bäst, billigast, mest hållbara etc för att man ska slippa spendera veckor varje år bekämpning av ogräs?

Och också – var köper man det, eller finns det vettiga hemtransporter? Följ tråden här!

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

Kärra med kogödsel?

Forummedlem KRT Satt och kollade priser på kogödsel (ko på påse) när jag insåg att det finns hästgårdar överallt runtomkring. Visst borde man kunna köra iväg till någon och be att få en kärra gödsel?

Men så insåg jag att jag inte vet ett smack om hur man använder det? Luktar det - tror inte grannarna skulle gilla om det luktade stall. Fungerar det både om hästarna stått på halm och spån? Och när kan man tillföra detta i trädgården (hur tidigt på säsongen/året)? Ska det myllas ner eller läggas uppe på? Följ tråden här!

Stöd till klematis

Forummedlem Ann i Göteborg Hej! Jag vill gärna ha några klematis friväxande mot en ställning. Tänkte mig bygga dessa i armeringsjärn. Hur föreslår ni konstruktionen? Följ tråden här!

Ledsen tomat

Forummedlem Whiskuchi Jag har plantor av Great White, Green Zebra, Green Sausage och Voyage. Alla mår bra utom mina Great White som efter att ha slokat ett tag nu börjar få torra blad. De står i lika stora krukor och i samma jord (Rölunda Elit) och i samma ljusförhållanden (söderfönster) allihop. Vad kan felas just Great White? Följ tråden här!

Besök vårt forum

Hjärtligt välkommen att besöka Forumet på Odla.nu.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB