Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Plantfabrik med LED-ljus

På Nordiska Trädgårdar 2012 lanserade Venso EcoSolutions AB en rad "plantfabriker" i olika storlekar. Alla har LED-belysning med exakt avpassade våglängder för olika faser av växternas utveckling.

'Mini Plant Factory' är en högteknologisk bordsmodell som passar lika bra i innerstadens designkök i som i växthuset på landet. Plantfabriken fungerar bra året runt, oberoende av väder, vind och sol! Några veckor i rätt ljus och näringslösning förvandlar ett litet frö till en frodig salladsodling. Kryddor tar ett par veckor till på sig.

LED-ljus för växtodling

'Mini Plant Factory' bygger på tekniken med hydroponisk odling, eller vattenodling, men tillför även egenutvecklade LED-ljus, speciellt framtaget för växtodling. Detta i kombination med vattenodling gör att man kan uppnå häpnadsväckande resultat på mycket kort tid. Utöver att odla i vatten, går det bra att bara använda det speciella ljuset för förodling av grönsaker inför sommarsäsongen.

Odling utan jord

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Hydroponiskt odling innebär att man odlar direkt i vatten, helt utan jord. Jorden förser växterna med bland annat näring och stabilitet. I hydroponisk odling förses växterna med näring direkt i vattnet och stabiliteten får de via ett medium, till exempel lecakulor eller en svamp. Studier har visat att man får högre näringsvärden och vitamininnehåll med hydroponisk odling.

Hydroponisk odling tar också mindre plats än om man odlar i jord, och man slipper skadeinsekter som kan finnas vilande i jord. Det är väldigt rent och enkelt att sköta anläggningen eftersom man slipper allt kladd med jorden.

Källa: Venso EcoSolutions AB

#Läs mer om Plantfabriken:#

www.plantfactory.se www.ecosolutions.nu

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB