Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Plantera ut din Våreld

Våreld, höstglöd, julglöd... Kärt barn har många namn. Egentligen är växten en hybrid, det vill säga en korsning, och tillhör Kalanchoë Blossfeldiana-gruppen. Att kalanchoën är en tålig och blomvillig växt för de flesta inomhusmiljöer känner de flesta till, men det är färre som vet att den också kan användas utomhus med gott resultat.

Kalanchoë hör till gruppen suckulenta växter, vilket innebär att de är saftväxter, dvs. de har tjocka och köttiga blad eller stamdelar. Det finns suckulenter med köttiga blad (bladsuckulenter eller fetbladsväxter) och suckulenter med köttiga stammar (stamsuckulenter).

Kalanchoën hör till fetbladsväxter och kan således lagra vatten i bladen, vilket gör den till en mycket tålig och bra växt. Kalanchoë finns i många olika färger allt från orangeröd till olika nyanser i rosa, vitt och lila. Den har en lång blomningstid, eftersom knopparna slår ut efter hand.

Kalanchoë har sitt ursprung i Madagaskars bergsområden. Det var den tyske botanikern Blossfeld som tog med sig kalanchoën till Europa.

Vad många inte känner till är att kalanchoën är perfekt som utplanteringsväxt på sommaren. Plantera den i en urna på trappan eller uterummet tillsammans med tex. en murgröna som även den trivs bra utomhus.

I balkonglådan gör sig kalanchoën dekorativ med margueriter eller varför inte vita pelargoner tillsammans med kalanchoë i rosa nyanser.

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

I rabatten kan kalanchoë kombineras med exempelvis silverek, en kombination som också gör sig bra på gravvården eftersom båda växterna är mycket tåliga. Det har även kommit en ny sort Calandivaâ med dubbla blommor och som finns i vitt, lila, orange och rosa.

Kalanchoën är en fantastiskt dekorativ växt och kan användas på flera sätt. Fyll en glasskål, zinkskål eller vad som finns hemma i skåpen med vatten och klipp av några blommor och lägg tillsammans med flytljus och dekorera sommarfestbordet med. Du kan också välkomna dina gäster och ställa flera zinkhinkar eller urnor vid entrén och fylla på med avklippta kalanchoë och flytljus.

Vid varje tallrik kan även en klase blommor ligga på servetten. Tack vare mångfalden av färger på kalanchoën så finns det alltid någon färg som tilltalar alla.

Det finns även söta små minikalanchoë. Svep in krukan med lite silkepapper, ställ i ett vanligt dricksglas och placera några stycken i en grupp och ställ på festbordet. Blanda gärna olika färger. Det blir garanterat uppskattat av gästerna.


Avklippta små kalanchoë som ligger och flyter i en zinkskål tillsammans med flytljus är både vackert och ett väldigt enkelt sätt att dekorera bordet med.


Flera minikalanchoë i små glas. Insvepta i silkes-papper blir arrange-manget lite festligare. Ställ på rad eller som här i grupp. Blanda flera olika färger eller håll dig till en. Fantasin har inga gränser.


Plantera kalanchoë i flera krukor i olika storlekar bredvid varandra. Här har det planterats kalanchoë i likadana färger vilket ger ett stilrent intryck.


Varför inte prova på något nytt i rabatten.
Här har kalanchoë planterats tillsammans med andra växter. Snyggt och annorlunda.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB