Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Plantera din trädgård med inspiration från Bibeln

Omslaget på boken ser lite annorlunda ut med en biblisk bild som kallas Paradisträdgården och även titeln på boken är annorlunda. Jag vet inte alls vad jag kan förvänta mig när jag sätter mig i soffan och öppnar boken.

Jag vet inte riktigt vad jag hade väntat mig men boken är i vart fall inte alls vad jag tänkt mig och då menar jag verkligen i positiv mening.

Förutom ett vackert förord av biskop Bengt Wadensjö i Karlstad, är boken indelad i kapitel som beskriver Ettåriga växter, Perenner, Buskar och små träd, Vattenväxter m m. Det finns också en planskiss över en bibelträdgård med ett antal utvalda förslag till växter.

Olika sorters kryddor och örter är ständigt återkommande i bibeln och i boken finns dessa beskrivna med fotografi eller teckning tillsammans med odlingsanvisning och citat och hänvisningar till Bibeln. Att det är mycket frukt, kryddor och grönsaker är väl kanske inte så konstigt med tanke på att trädgårdens betydelse i biblisk tid var att producera mat och inte att uppvisa mesta tänkbara blomsterprakt.

Det är många växter som nämns i Bibeln och varför inte inreda en hörna av trädgården med Bibeltema. Det finns många både matnyttiga och vackra växter att välja mellan och för de växter som kan vara svåra att odla högre upp i landet än där jag bor i Skåne finns det angivet alternativväxter.

Citaten i boken förekommer i princip till varje beskriven växt. Tex sade de ökenvandrande judarna om gurkan och melonen "Vi kommer ihåg fisken som vi åt för ingenting i Egypten, likaså gurkorna , melonerna…" (4 Mos 11:5). I Matt 23:23 säger Jesus "Ve er, skriftlärde och fariseer, ni hycklare som ger tionde av mynta och dill och kummin men försummar det viktigaste i lagen: rättvisa, barmhärtighet, trohet.".

fröer
Fröpremiär 2023
Handla nu

Det är ju aldrig fel med kunskap och kan man förena kunskap med sin trädgård så måste det väl ändå vara det optimala. Eller hur?

Plantera din trädgård med inspiration från Bibeln
  Titel:
Plantera din trädgård med inspiration från Bibeln
Författare:
F. Nigel Hepper
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Cordia
Utgivningsår:
1997
ISBN:
9170851891

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB