Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Pinjebark

Framhäv krukväxterna, använd pinjebark som dekoration i krukor och urnor.

Hasselfors Garden lanserar under hösten och vintern pinjebark i lämplig storlek för krukor. Grov pinjebark för dekoration och marktäckning av rabatter och planteringar utomhus har funnits sedan 1997. Den nya pinjebarken är i en mindre fraktion som ger en vacker täckning av jorden i vanliga blomkrukor, blomlådor och större urnor. Med sin grova struktur och mustiga roströda färg blir barken en spännande kontrast till krukan och växten. Enkelt och vackert!

Barkbitarna är i storleken 15-25 mm och finns i 4 liters förpackning, lämplig för några krukor. Naturligtvis kan pinjebark även användas ute i trädgården för att göra mindre dekorytor och framhäva småväxter. Att täcka jordytan är inte bara vackert - det har även en praktisk funktion. Den grova strukturen på pinjebarken bidrar nämligen till att fukten stannar kvar längre i jorden och att rötterna kan genomväva hela jordvolymen. Växterna kommer helt enkelt att må bättre om jordytan dekoreras med pinjebark.

Pinjebarken kommer faktiskt inte från pinjetallen utan en nära släkting, Pinus pinaster, terpentintall. Denna tall är vanlig i sydvästra Frankrike och Spanien men norrut och i våra trakter är den inte härdig. Denna pinjebark kommer från trakten av Bordeaux där det bedrivs ett omfattande och väl kontrollerat skogsbruk med terpentintallen. Virket används bland annat till massaframställning och byggnadsvirke. Stammen är täckt med en tjock vackert röd korkbark som blir över vid virkesanvändningen. Barken genomgår en kort lagring med naturlig upphettning innan den siktas och fraktioneras. Den korta lagringen gör att barken bibehåller sin fina lyster.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB