Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Pilflätning

Vild i pil är rubriken på det inledande kapitlet i denna roliga och instruktiva bok om det urgamla hantverket att fläta med pil, Salix. Det gamla bruket att använda pil till nyttoföremål och till nöje har fått en renässans, så den här boken ligger helt rätt i tiden. En bra handledning har vi väntat på, och nu har den kommit.

Den klara och rediga kapitelindelningen gör att boken är lätt att hitta i. De olika användningsområdena och materialhänvisningarna gör att man genast börjar få grepp om det hela. Den lättlästa texten och de många instruktiva bilderna gör att det börjar klia i fingrarna. Det här skall jag pröva på!

De olika pilsorterna som nämns kan efter lämplig behandling användas till olika ändamål. Det går att göra mycket av det formbara och beständiga materialet både i färskt och torkat skick.

Inte minst barnen kan ha glädje av alla spännande krypin gjorda av färsk pil som beskrivs.

Levande staket, bersåer, spaljéer, rabattkanter och komposthållare är bara några av förslagen, och vad sägs om ett levande träd med flätad stam, det väcker säkert uppmärksamhet!

Konstnärer har förstås upptäckt pilen och dess möjligheter till levande gestaltning. Sköna bilder på konstverk i pil ger dig inspiration att kanske skapa själv.

Hur du odlar egen pil lärs ut, och om den möjligheten inte finns, så finns några inköpsställen omnämnda. Likaså några adresser för pilflätningskurser.

Pil finns vilt växande på alla kontinenter utom Australien, en hel del sorter även i Norden. Visste du förresten att pilen kan växa 6 cm på en dag under sommarens heta sol?

Vild i pil är det lätt att bli efter denna introduktion i den urgamla traditionen att ta tillvara ett så förnämligt material som Salix.

Pilflätning
  Titel:
Pilflätning
Författare:
Kerstin Engstrand
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Prisma
Utgivningsår:
2002
ISBN:
91-518-3983-0

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB