Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Pigga upp hemmet med cinerarior

Senecio cruentus hybrid

Cineraria, vars latinska namn är Senecio cruentus hybrid, är en krukväxt som verkligen kan pigga upp hemmet under årets mörkaste månader. Den finns ute i handeln från januari till april.

Cineraria är frodig och dekorativ. Växten har stora hjärtformade blad och många prästkrageliknande korgblommor som sitter som ett halvklot över växten. Växten tillhör de korgblommiga växterna som kallas Asteraceae på latin.

Blommorna finns i en rad röda, mörkrosa och blålila nyanser förutom vita och tvåfärgade. En ensam växt gör sig mycket bra i en lerkruka i till exempel köksfönstret, medan flera växter som sätts ihop på ett stort fat är otroligt tjusigt.

Cineraria är lättskött bara du följer nedanstående få råd. Växten ska stå ljust, men inte ovanför ett element, och den ska skyddas mot starkt solljus. Vattna cinerarian när den känns torr. Häll bort överskottsvattnet eftersom den inte tål för mycket vatten. Cineraria tål temperaturer ända ner till 8-10°C och håller längst om den står svalt, men den kan även stå i rumstemperatur.

Den behöver inte någon gödning, och det är inte lönt att spara växten efter att den har blommat eftersom den är svår att få att blomma om. Betrakta cineraria som en slit-och-slängväxt. Cineraria är en korsning mellan två växtarter, varav den ena, Senecio cruentus, växer vilt på Kanarieöarna.


Cineraria, Senecio cruentus hybrid


Cineraria, Senecio cruentus hybrid


Cineraria, Senecio cruentus hybrid


Cineraria, Senecio cruentus hybrid

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB