Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Phalaenopsis

Phalaenopsis - den perfekta höstblomman. Passa på att byta säsong från sommar till höst även när det gäller dina blommor. Efter sommarens pelargoner och sommarblomster kan en klassisk Phalaenopsis, en av de vanligaste orkidéerna, passa utmärkt för att ge hemmet en fräsch uppdatering inför höst- och vintersäsongen.

Från Flower Council of Holland

Flower Council of Holland ger här några förslag på hur du matchar Phalaenopsis utefter din inredningsstil samt några enkla skötselråd för att få blomman att klara vintern.

Phalaenopsis är en lättskött orkidé som kan blomma i flera månader och som passar utmärkt till hösten, eftersom den står sig under hela vinterhalvåret och passar de flesta inredningsstilar. Det är bara fantasin som sätter gränser i heminredningen, men för att få lite inspiration till hösten och vinterns inredningstrender ger Flower Council of Holland här några enkla stylingtips för dina Phalaenopsis.

Bohemiskt

Placera flera plantor tillsammans i en större färgad kruka att ha på golvet. Matcha blommornas färger med dina textilier för ett fint helhetsuttryck. För den bohemiska stilen passar starka och varma färger så som rött, rosa och gult.

Stilrent

För ett stilrent uttryck i inredningen passar ljusa färgnyanser i vitt och grått, där Phalaenopsis bryter av och piggar upp med fräscha färger i lila och rosa. Extra elegant blir det att matcha krukan med blommornas färger.

Nordiskt ombonat

Kombinera enkla Phalaenopsis med renhudar och rustika trämöbler för den rätta nordiska fjällkänslan. De spröda och eleganta blommorna ger en fin kontrast till den mer rejäla och slitstarka stilen. För den nordiska inredningsstilen passar ljusa träslag och naturfärger.

Skötselråd för din Phalaenopsis

  • Låt den få all sol den kan få under vinterhalvåret.
  • Placera den varmt i 17-25 grader.
  • Låt den torka ut mellan vattningarna och vattna med mjukt vatten eller vatten som stått ett dygn innan vattning.
  • Gödsla plantan en gång i månaden om den är vinterblommande.
  • Klipp inte av blomsträngen förrän den är helt torr.
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB