Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Påsken blommar!

Våren är här och med den kommer påsken. Vi vill göra det fint och färgglatt runt entrén och uteplatsen i väntan på att det på allvar börjar blomma i rabatterna.

Av Sylvia Svensson På torget och i handeln finns det just nu massor av krukodlade vårväxter som bara väntar på att få komma hem och glädja oss med sina glada blommor. Det är enkelt att samla ihop en vacker kombination att plantera i krukor och urnor.

Även de som bor på lite mer frostkänsliga ställen vågar ha sådana arrangemang, det är ju lätt att ta in krukan över natten om det verkar bli kallt.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Tåliga penséer

Klassikern bland vårväxterna är de rara violerna och penséerna. Minipenséer kan se sköra ut där de väntar i vårsolen, men de är förvånansvärt tuffa mot kylan. Kanske de böjer nacken efter ett mindre frostknäpp, men de lyfter på huvudet så snart solen börjar värma igen. Och som sagt, det är enkelt att lyfta in krukan om det hotar bli flera frostgrader.

Det blir tjusiga arrangemang av penséer med de lökväxter och andra färdigblommande vårväxter som säljs i kruka så här års. Man kan blanda hej vilt eller hålla sig till en eller ett par färger. Till påsken kan man komplettera med ett påskägg eller lite lånta fjädrar från påskhönan, eller varför inte själva påskpippin också.

Jag visar ett par kombinationer som inspiration, men pröva dig fram till egna genom att plocka ihop växter i kundvagnen och kolla om du tycker det blir lyckat. Annars byter du bara växter i vagnen tills du är nöjd och så köper du dem och åker hem och planterar! Voilá!

Men glöm inte att köpa en säck bra urnjord också och kanske en passande kruka om du inte redan har.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB