Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Påfågelsblomster

Gazania hybrid kommer ursprungligen från Sydafrika och den har bokstavligt talat tagit med sig det strålande solskenet på sin resa norrut. Det är verkligen en solskens- och sommarblomma.

Blomfärgerna befinner sig också i den varma färgskalan med sina gula, orange och bronsaktiga nyanser. Men den finns även med vita blommor eller gula med röda ränder. De glada färgerna har gett upphov till namnet påfågelsblomster. Blommorna blir upp till 8 cm i diameter och bärs upp av långa blomstjälkar. Påfågelsblomster blommar från det att du planterar den tills temperaturen kryper under nollan.

Ett enda exemplar kan mycket väl ha 15-20 blommor samtidigt. När blommorna är utblommade ska du klippa av dem ända nere vid fästet och det bör du göra medan det fortfarande är dagsljus för påfågelsblomsterns solskensblommor sluter sig nämligen när det börja skymma. Och när blommorna är slutna kan det vara svårt att se skillnad på en ny blomknopp och en blomma som har gjort sitt. Man vill ju inte riskera att klippa av de nya knopparna!

Plantera påfågelsblomster i varm jord på en solig plats i trädgården. Vattna regelbundet. Om den skulle råka torka ut gäller det att vattna den snarast möjligt, så återhämtar den sig oftast. Det här är verkligen en tålig sommarblomma som kan pryda sin plats långt in i november om frosten inte sätter stopp för frodigheten. Den är perfekt att plantera i krukor. En stor kruka med 10-15 påfågelsblomster i samma eller olika färger sprider en härlig sommarstämning.


Påfågelsblomster,
Gazania hybrid

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB