Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Omtyckt höstbegonia

Det är så olika vad man föredrar att ha för växter i sitt hem, men visst kan även de av oss som föredrar gröna växter på fönsterbrädan falla för frestelsen att ha till exempel den här söta blomman, höstbegonia 'Ceveca', i köksfönstret eller på annan lämplig plats?

Inspiration från Blomsterfrämjandet

Det finns många vackra, blommande krukväxter, och i september lyfter vi lite extra på hatten för den härligt rosa höstbegonian, Begonia x hiemalis, 'Ceveca'.

Höstbegonian 'Ceveca' är en härlig sort med tjusiga blommor och vackert bladverk. Blommorna har en underbar varmt rosa färg och en ljusare kant, och de är halvfyllda och har lite smalare kronblad än vanligt, vilket ger dem ett graciöst utseende. Bladverket är friskt och frodigt och bladen är krispiga och glänsande.

Höstbegonia 'Ceveca' passar fint i fönstret, men det är också snyggt att ställa ett par höstbegonior tillsammans på en bricka direkt på bordet. En trälåda, gamla burkar eller loppisfynd fungerar utmärkt att placera dem i.

#Höstbegonia vill stå ljust#

För bästa resultat med höstbegonian 'Ceveca' bör den placeras på en ljus plats inomhus, även i direkt solljus fungerar den bra. Om höstbegonian placeras över ett element är det bra att höja luftfuktigheten. Efter blomning kan begonian skäras ner för ny tillväxt.

Vattna höstbegonian måttligt Höstbegonian kräver annars inte mycket skötsel. Vattning ska göras med måtta, jorden får gärna torka ut lätt mellan vattningarna och jorden bör aldrig stå blöt.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB