Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Odla barrväxter

Får man säga äääntligen!? En svensk bok om barrväxter har länge saknats. Nu har vi fått en riktig barrväxtbibel att luta oss mot när vi behöver veta mer om vad som går att odla i Sverige och hur man odlar det.

För barrväxter är verkligen inte någonting förvuxet och trist från 70-talet som ingen längre odlar. De ger våra trädgårdar karaktär och är särskilt värdefulla under vinterhalvåret, då det annars skulle vara färglöst och naket.

De är inte bara gröna och enformiga som många tycks tro, utan det finns en enorm form- och färgrikedom och med skiftande karaktär och storlek. Färgskalan går från ljuvaste månskensgult via otaliga gröna nyanser till svartgrönt och allt däremellan, även purpurröda nyanser finns med. Det goda är också att många aldrig blir för stora ens för den lilla radhusträdgården, det finns sorter som växer långsamt och behagligt och till slut får en mognadens charm som består länge.

På senare år har det blivit ett stort intresse för barrväxter igen och sortimentet har ökat lavinartad. Särskilt de holländska, engelska och tyska odlarna har gett sig in på att få fram allt fler sorter och former till odling. Dock är det inte alltid så att alla sorter som kommer från kontinenten direkt går att odla hos oss, utan här har Brita Johansson gjort ett stort pionjärarbete och prövat fram passande sorter i sin egen enormt intressanta trädgård.

Boken innehåller hennes mycket intressanta utvärdering av de olika släktenas odlingsvärde, där de typiska s.k. zon 1-växterna nästan inte alls är med, utan hon koncentrerar sig på härdigare material. Erfarenheterna som hon redovisar är hennes egna iakttagelser, hon har ju själv ett närmare fyrtioårigt kärleksförhållande till barrväxter.

I denna bok finner man pålitliga råd om växtval och skötsel och får sig presenterat ett stort antal barrväxter med kloka ord och vackra bilder både i miljö och detalj.

Allt som allt, en utomordentligt bra bok både för den redan barrväxtfrälste såväl som för den intresserade nybörjaren!

Odla barrväxter
  Titel:
Odla barrväxter
Författare:
Brita Johansson, från Västsvenska Vargön
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Signum
Utgivningsår:
2007
ISBN:
978-91-87896-85-9

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB