Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Ödelagd

Sveriges fösta trädgårdsroman är skriven av Henrik Valentin, som själv är en duktig trädgårdsamatör med en fin trädgård på Österlen. Han presenterade sin nya på Bokmässan i Göteborg nyligen.

Ödelagd tar sin början i det som utgör alla trädgårdsälskares mardröm: Att tvingas överge sin skapelse och andningshål. För romanens huvudperson Helena inleds en resa i livets berg- och dalbana när maken Mats levererar sitt dramatiska: "Jag vill skiljas". Efter trettio års äktenskap visar denne man upp helt okända sidor. Men även hon själv bär på okända sidor som väller fram på de mest oväntade sätt.

De två sönerna Johannes och Niclas som gjort sin entré i vuxenlivet drabbas på olika sätt av föräldrarnas separation och familjens upplösning.

Detta är en underhållningsroman för en bred läsekrets och med hög igenkänning. Helena jobbar som lärare i svenska och engelska. Hon engagerar sig starkt i skolarbetet och använder tillsammans med ett antal kollegor ganska okonventionella metoder vilket leder till ett mycket positivt gensvar från eleverna och bra resultat.

Hon tvingas nu göra en smärtsam resa genom besvikelser och svek men etablerar samtidigt helt nya, varma vänskapsband när de tidigare "vännerna" drar sig undan. Avslutningsvis får hon oväntat utlopp från sin odlingspassion.

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

Boken har fått en egen hemsida, www.odelagd.se och Henriks alter ego, dvs. huvudpersonen i boken, har en egen trädgårdsblogg: http://www.odelagd.se/helenas-blogg/

Ödelagd av Henrik Valentin
  Titel:
Ödelagd
Författare:
Henrik Valentin
Bandtyp:
Inbunden i pärm
Förlag:
Fonem Förlag
Utgivningsår:
2009
ISBN:
978-91-978220-0-8

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB