Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).
  • "0" Status: : Fel vid öppnande av socket ssl://solr.inmykitchen.nu:443

Nytt år nya löften!

  • Inomhus

Nytt år nya löften! År 2009 är här med en ny månadens blomma, och visst känns det inspirerande! Primulan är en mycket älskad växt som trots sin litenhet bör få en central plats i bostaden. Ikapp med alla färgglada tulpaner skriker den att nu är det inte långt kvar till våren.

Jordviva i korg. Foto: Blomsterfrämjandet.
Jordviva i korg. Foto: Blomsterfrämjandet.
Begonia närbild. Foto: Blomsterfrämjandet.
Begonia närbild. Foto: Blomsterfrämjandet.
Begonia 'Clara Franje'. Foto: Blomsterfrämjandet.
Begonia 'Clara Franje'. Foto: Blomsterfrämjandet.

Från Blomsterfrämjandet

Gör någon glad med en korg med sprakande primulor, planterade tätt, i blandade färger i ett fint mönster. Du kan förstärka vårens trend, "Mönster", med härligt mönstrade sidenband som du virar runt korgen. Det räcker inte med en sort om du vill vara riktigt trendig, då tar du flera olika mönstrade band och "mixmatchar".

Decoupage är en annan trevlig uppfinning som innebär att man limmar tunt papper på t.ex. en kruka eller vas. Det finns i hobbyaffärerna där det också finns vackra papper eller servetter som är lämpliga att använda. Välj mönster, upprepningar av motiv som är dekorativa och som drar till sig blicken. Ta en kruka som du inte gillar längre och förnya den! En primula eller krusblommig begonia förstärker färgintrycket och bidrar med sitt eget organiska mönster.

Ett prickigt, randigt eller rutigt band knyts sedan runt kanten av krukan. Prickar kommer stort och är ett glatt inslag i en annars omönstrad vardag. Framförallt är det roligt att blanda mönster men hålla ihop färgerna i ett stramt färgtema.

Kanske har du ett snyggt mönstrat tyg som du spänner upp i en ram på väggen och som kan vara en fond för dina växtinköp. Ett murrigt brunt Morrismönster lyfter vackert fram en rosa begonia, ett färgsprakande gult Marimekko tyg samarbetar fint med primulans solgula blommor.