Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Nytt år nya löften!

Nytt år nya löften! År 2009 är här med en ny månadens blomma, och visst känns det inspirerande! Primulan är en mycket älskad växt som trots sin litenhet bör få en central plats i bostaden. Ikapp med alla färgglada tulpaner skriker den att nu är det inte långt kvar till våren.

Från Blomsterfrämjandet

Gör någon glad med en korg med sprakande primulor, planterade tätt, i blandade färger i ett fint mönster. Du kan förstärka vårens trend, "Mönster", med härligt mönstrade sidenband som du virar runt korgen. Det räcker inte med en sort om du vill vara riktigt trendig, då tar du flera olika mönstrade band och "mixmatchar".

fröer
Fröpremiär 2023
Handla nu

Decoupage är en annan trevlig uppfinning som innebär att man limmar tunt papper på t.ex. en kruka eller vas. Det finns i hobbyaffärerna där det också finns vackra papper eller servetter som är lämpliga att använda. Välj mönster, upprepningar av motiv som är dekorativa och som drar till sig blicken. Ta en kruka som du inte gillar längre och förnya den! En primula eller krusblommig begonia förstärker färgintrycket och bidrar med sitt eget organiska mönster.

Ett prickigt, randigt eller rutigt band knyts sedan runt kanten av krukan. Prickar kommer stort och är ett glatt inslag i en annars omönstrad vardag. Framförallt är det roligt att blanda mönster men hålla ihop färgerna i ett stramt färgtema.

Kanske har du ett snyggt mönstrat tyg som du spänner upp i en ram på väggen och som kan vara en fond för dina växtinköp. Ett murrigt brunt Morrismönster lyfter vackert fram en rosa begonia, ett färgsprakande gult Marimekko tyg samarbetar fint med primulans solgula blommor.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB