Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Nyfiken på - möt Geert!

Vi får massor av vackra, roliga och tankeväckande bilder skickade till oss, inte minst under vinjetten Veckans bild. En del bilder hajar man till inför, de sticker ut lite extra och man blir nyfiken på personen som har tagit dem. Geert Weggen är en sådan person!

Text: Heléne Lundström Foton: Geert Weggen

Ibland stöter man i olika sammanhang på människor som väcker ens nyfikenhet av en eller annan anledning. Geert Weggens förmåga att ta otroligt vackra bilder var gnistan till att väcka min nyfikenhet den här gången. Jag frågade därför Geert om jag fick ställa några frågor till honom om hans trädgård och intresse för fotografering - möt honom här!

Kort om Geert Weggen

Geert Weggen är medlem i forumet här hos Odla.nu där han huserar under namnet wind. I första hand använder Geert sig av forumet för all den information som finns att tillgå där, men säger att han ska börja lägga ut sina bilder där även om han känner att kunskapen kring olika blomnamn kanske inte riktigt räcker till alltid.

Geerts trädgård är belägen i zon 5, men då han har grävt ut berget runt huset och murat med sten i hela trädgården kan det på flera ställen bli som zon 4.

#Trädgården är en del av själen#

När Geert beskriver sin trädgård och vad trädgård betyder för honom säger han: ”Min trädgård är fylld av fantasi och konst. Jag som konstnär, byggare och älskare av att skapa ser min trädgård som en utmaning och något att älska. Trädgården är en del av min själ. Om jag promenerar i min trädgård är den en spegel av mig, den reflekterar.”

Precis som de flesta av oss har Geert några favoritväxter och sedan flera år tillbaka är bergvallmon, denna vackra och stolta blomma, en klar favorit. Andra favoriter är snöbollsbuske, pipranka, vilken Geert prövar att odla för närvarande, iris och några till.

Det finns alltid något man gärna skulle vara utan i trädgården. Geert är väldigt förtjust i såväl människor som katter, men när han ser katterna ta fåglar blir han inte glad och katter är därför inte så välkomna in i hans trädgård. Inte heller de människor som utan att fråga om tillåtelse traskar in och ser sig omkring i trädgården väcker någon förtjusning hos honom. Geert anser att trädgården är hans tempel och att han vill få bestämma vem som är välkommen in i hans hem. Det är ju ett högst rimligt krav kan man tycka, vem av oss gillar egentligen att vilt främmande människor traskar in objudna i vår privata sfär, även om det är för att beundra den?

#Skapa den trädgård som passar dig#

Geerts bästa trädgårdstips är att skapa trädgården precis som man vill ha den och göra den passande efter hur man är. Det är verkligen ett gott råd. En utställningsträdgård, hur fin det än är, fungerar dåligt för den som vill kunna busa runt utan att tänka på rabatter, ömtåliga blommor eller buskar medan andra som vill ha mer ordning och reda planerar sin trädgård efter de behoven och utgångspunkterna. Alla är vi olika och tur är väl det!

Jag frågade Geert om hans fotograferingsintresse, om det är något som han har hållit på med hela livet eller när det vaknade. Han berättar att hans levebröd är att bygga - han har eget företag i den branschen, Hardeko - att han jobbar inom vården ibland och att han även är konstnär. Som ung inredde Geert ett mörkrum och gjorde lite foto åt olika magasin, men sedan 2013 har han det äntligen lite mer lugnt. Han investerade i en bättre kamera, har vunnit flera fototävlingar och har nu börjat sälja foto på kanvas, signerade och numrerade.

#Favoriter att fotografera – en lycklig fjärilskänsla#

Geert berättar att det han mest älskar är närbilder av blommor, speciellt bakgrunden är viktig för honom. Han tycker att det finns blommor som nästan alltid är vackra att ta foto av, andra är det lite svårare med. Smörboll är fantastisk att fotografera men amaryllis är bättre på grund av avståndet, som Geert ser det.

För länge sedan gjorde Geert mycket konst med foto och editing, men att bara ta foto har blivit hans favorit. Som Geert uttrycker det: ”Det är en precis likadan känsla med konst som med foto. När jag skapar något som är harmoniskt och vackert får jag en sorts känsla i mitt hjärta, en lycklig fjärilskänsla. Att skapa något speciellt är som att vara kär. Denna känsla har jag för mitt hus och trädgård och flera av de foton och den konst som jag gör.”

#Se mer av Geert#

Om du är intresserad av att se andra saker av Geert är du välkommen att kika in på hardeko.com eller att söka på Youtube.

Till sist - tänk om man hade Geerts öga för fotokomposition. Det är en fantastisk känsla för färg och form som han besitter och man njuter verkligen av att betrakta hans vackra bilder!

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB