Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Nya Växthusboken

Ett växthus är en dröm för många trädgårdsägare. För att inte bli besviken med köpet eller bygget av växthuset finns där en del man bör tänka på. Då kan det vara bra med en bok som tar upp det viktigaste och det är precis vad Nya Växthusboken gör.

Precis som namnet antyder är det en ny version av en tidigare bok, men så pass mycket är nytt eller ändrat att det kan räknas som en ny bok. Mycket av det Nya Växthusboken tar upp kan tyckas vara självklart men är lätt att förbise, tex bygglov, växthusets placering, markförberedelser m.m.

Ett växthus kan se ut på många sätt och man får i boken exempel på olika växthustyper och material. Många av råden är speciellt användbara om man tänker bygga växthuset själv, tex lämplig takvinkel och material till stomme. Andra råd har man även nytta av ifall man köper växthuset färdigt, som täckmaterial, isolering, ventilation, inredning och belysning.

Jag hade gärna sett fler förslag på hur man själv kan bygga ett växthus samt förslag på utformning, men det skulle kanske behövas en hel bok bara för det.

Några avsnitt i boken ägnas åt bevattning, gödsling och jord. För den som har en inglasad balkong finns det ett kapitel och den som nöjer sig med en drivbänk kan läsa om det i ett kapitel.

Ett växthus kan användas till mycket och förlänga odlingssäsongen betydligt. I Nya Växthusboken berättar författarna när man kan börja odla, hur man lämpligast inreder växthuset för få plats med så mycket som möjligt och hur man förökar växter.

En tidtabell för förodling av blommor underlättar för den som själv vill dra upp sommarblommor.

En stor del av boken ägnas åt olika växtslag och hur man bäst lyckas med odlingen av dem i växthuset. Givetvis får man veta hur man odlar tomater och gurka, men också lite ovanligare växter som aubergin och kiwi.

Den som tycker om snittblommor får tips på hur man kan odla lökväxter och andra blommor lämpliga till snitt.

Tyvärr drabbas man ibland av ohyra eller sjukdomar när man odlar i växthus. För att förebygga att man drabbas ägnas ett kapitel åt det samt vad man kan göra om växterna redan har angripits av skadedjur eller fått någon sjukdom.

Nya Växthusboken
  Titel:
Nya Växthusboken
Författare:
Inger Palmstierna
Gustaf Alm
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Natur och Kultur
LTs Förlag
Utgivningsår:
2000
ISBN:
9127352714

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB