Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Nya spännande växter − tålig jättehemlock

Elmia-mässan var full av nyheter, och nu har turen att bli presenterad kommit till en ny tålig jättehemlock - en kärv skönhet som är städsegrön och pryder sin plats året runt.

Av Sylvia Svensson

Hemlock har vi vant oss att känna igen som en yvig, städsegrön buske med korta barr. Nu kommer en ny jättehemlock med tydlig stam och trädkaraktär.

Tålig jättehemlock

Jättehemlocken, Tsuga heterophylla fk Södra Hagunda, presenterades på årets Elmia-mässa av Splendour Plant och det är en mjukbarrig, städsegrön skönhet som är både snabbväxande och tålig mot tuffa vintrar. Den är härdig till och med zon 4.

Jättehemlocken har ett graciöst växtsätt med breda, svepande grenar och hängande topp och skottspetsar. Barken är oregelbundet uppsprucken.

Jättehemlock passar bäst att planteras där det finns gott om plats, som parker och i woodland, eftersom den oklippt kan nå upp till 20 meters höjd. Den är dock även tänkbar som hög, klippt häck.

#Skötselråd jättehemlock#

Jättehemlock kan odlas i många slags jordar men gillar inte kalk. Mest lämplig är humusrik, fukthållande, lätt sur jord. Hemlock vill gärna ha halvskugga men klarar också en del sol. Beskärning bör undvikas för att behålla det vackra växtsättet, annat än om den används till häck.

Tidigare artiklar om nya växter Tidigare publicerade artiklar om nya spännande växter hittar du här: Nya spännande växter − häftig hortensia Nya spännande växter − smällspirea Nya spännande växter − rosa tok Nya spännande växter − rödrosa buddleja Nya spännande växter − läcker fjärilsbuske

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB