Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Nya spännande växter − rosa tok

Nya och spännande växter är alltid intressant, och på marknaden finns det hur mycket nytt som helst att botanisera bland - den rosa token är en trevlig bekantskap som säkert kan bli ny favorit hos många!

Av Sylvia Svensson

Saknas det en nätt, rosablommande växt med lång blomningstid i din trädgård? Något som även kan användas till en låg, vacker häck om man så vill? I så fall kanske den här nya varianten av tok är något för dig.

Härligt rosa tok

Det har kommit en ny, vackert varmrosa tok med dubbla blommor. Sorten heter Potentilla fruticosa 'Pink Paradise' och det är Splendour Plant som nyligen lanserat den.

Token har friskt grönt bladverk och busken blommar oavbrutet från juli till senhösten. Växtsättet är utbrett och passar även till friväxande häckar, förutom att man kan ha token som solitär eller i en rabatt. Den blir, beroende på jordmån och växtplats, från en halvmeter till 1,5 meter hög och ungefär lika bred.

#Skötselråd#

Den rosa token trivs både i sol och halvskugga och är härdig till och med zon 3(4). Tokar är inte så kräsna med jordmånen men trivs bäst i något sandhaltig, god trädgårdsjord som inte är för fuktig. Vid plantering i för näringsrik jord kan blomningen bli sämre, samma sak gäller vid plantering i skugga.

När token börjar bli risig, gallra bland de äldsta grenarna under vintern.

Tidigare artiklar om andra nya växter Tidigare publicerade artiklar om nya spännande växter hittar du här: Nya spännande växter − häftig hortensia Nya spännande växter − smällspirea

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB