Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Nya spännande växter − rödrosa buddleja

En lysande vacker, rödrosa buddleja kanske skulle vara något! Buddlejan, eller fjärilsbusken som den också kallas, finns nu i en rödrosa härlig variant - kanske är det något som faller dig i smaken?

Av Sylvia Svensson

Du vet säkert att den omtyckta buddlejan även kallas fjärilsbuske, och det är ganska logiskt med tanke på att just fjärilar är särskilt förtjusta i den.

Många olika sorters buddlejor - fjärilsbuskar

Det finns buddlejor, fjärilsbuskar, i olika höjder, allt från dvärgsorter på knappa halvmetern upp till 2,5 - 3 meter höga jättar. Denna nya sort från Splendour Plant, Buddleja 'Miss Ruby, tillhör de medelhöga, den blir 1 - 1,5 meter hög och har ett upprätt växtsätt med lätt överhängande skottspetsar.

Det riktigt lyser på långt håll om de vackra, rödrosa blommorna på långa ax. Busken blommar från juli tills frosten tar den.

#Skötselråd fjärilsbuske - buddleja#

Fjärilsbusken gillar varm, humusrik, lätt lerig jord eller en mullrik sandjord, och sol vill den ha. Då kommer de honungsdoftande blommorna bäst till sin rätt och det fladdrar massor av fjärilar runt busken.

Buddlejan, fjärilsbusken, skärs tillbaka kraftigt på våren när man ser hur den har klarat vintern. Den blommar på årets nya skott och är härdig till och med zon 3.

Tidigare artiklar om nya växter Tidigare publicerade artiklar om nya spännande växter hittar du här: Nya spännande växter − häftig hortensia Nya spännande växter − smällspirea Nya spännande växter − rosa tok

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB