Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Nya jordprodukter

Inför odlingssäsongen har jag tittat på de nya jordprodukterna som presenterades på Elmia Garden i höstas.

Nu börjas det ju, det första man behöver är väl såjord. Men kolla datum, jord är färskvara! Man ska kräva att jordpåsarna är datumstämplade och man ska inte köpa gammal jord!

Flera av våra jordleverantörer kommer med nyheter:

Hasselfors Garden lanserar en ny produktserie, Hem & Trädgård. Dessutom har de ett eget signum "100% naturlig - för köksträdgården". Med det vill de förenkla för konsumenter som vill närodla hemma med helt naturliga produkter utan konstgödsel.

I vår kommer de med en KRAV-märkt grönsaksjord i 40 liters säckar. Den är en naturgödslad jord med extra tillsats av växtstimulerande ämnen och spårämnen för odling av goda primörer. Den innehåller bara naturliga råvaror och är godkänd för ekologisk odling. Jorden kan användas i odlingsbänkar, växthus, krukor och i trädgårdslandet.

Därifrån kommer också örtjord i 18 liters påsar. Den är en KRAV-märkt, naturgödslad jord, rik på växtstimulerande ämnen och spårämnen för kryddor och andra örter i odlingsbänkar, krukor och kryddland. Den innehåller bara naturliga råvaror och är godkänd för ekologisk odling. Jorden kan användas både ute och inne.

Rölunda klädde om sitt jordsortiment med nya, fräscha säckar redan förra året.

Man kommer med en produktserie Elit som innehåller bl.a. urnjord för balkonglådor, amplar och urnor. Den innehåller det mesta som en växt kan behöva. Gödslad med både natur- och mineralgödsel. Dessutom tillsats av stenmjölsgödsel Mineralkraft. Bra innehållsdeklaration visar vad jorden innehåller i procent.

Deras nyhet för i år är Trädgårdsapoteket, som innehåller olika gödselprodukter som BioBalans, MineralKraft, flytande växtnäring, höns- och kogödsel m.m.

Weibulls har delat upp sig på yrkes- och fritidsgrupper. Yrkesgruppen heter numera Weibulls Horto och vänder sig till yrkesodlare.

Econova har tagit över fritidsodlarprodukterna och kommer med jordprodukter under de välkända namnen Hammenhögs, Weibulls och Topstar. Inga direkta nyheter i år vad jag kunde se, endast nya förpackningar. Jag vill dock nämna de KRAV-märkta produkterna Weibulls Premium. Blom-, plantering, och rosjord samt kogödsel. Utöver detta har Weibulls ett brett sortiment av KRAV-märkta fröer, gödsel och växtvårdsprodukter.

Hammenhögs jordsortiment har fått ett nytt och fräscht utseende och dessutom har sortimentet utökats med Så- och kaktusjord, Torv och Gräsmattedress.

Även Topstars sortiment har fått ett nytt fräscht utseende.

Plantagen har ett eget sortiment av olika sorters jordar.

Jag kunde inte se några direkta nyheter där heller, men de många olika sorterna som finns, räcker ju långt.


Örtjord Hasselfors


Balkongjord Rölunda


Rolunda-mineralkraft


Naturgödslad plantjord, Weibulls


Topstar, planteringsjord

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB