Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Ny härdig hibiscus

På höstmässan för fackfolk hos Mäster Grön i Helsingborg presenterades en ny, jätteblommig hibiskus, **Hibiscus (_Moscheutos-gruppen_) Newbiscus 'Mauvelous'**, som påstods vara vinterhärdig. Den kommer att börja dyka upp i handeln snart.

Text: Sylvia Svensson Foto: Bernt Svensson

Vi var hos odlaren i Skåne som drivit fram 3500 färdiga plantor, så det finns något att börja med. Odlaren sa att de skulle göra provodling med den under vintern utomhus för att se hur den kommer att klara sig, då den aldrig har prövats i Sverige förut. Hos den danska odlaren lär den ha klarat sig över vintern.

Då Newbiscus 'Mauvelous' har jätteblommor, upp till 30 cm i diameter, är det klart att den måste stå mycket vindskyddat så att inte dessa skira jättar blåser sönder. Odlaren rekommenderade placering i en stor kruka i ett uterum eller liknande eller i en mycket skyddad hörna i direkt sol.

Enligt uppgift växer Newbiscus 'Mauvelous' långsamt på våren men tillväxten tilltar ju varmare väderleken blir. Den ska bli upp till 1 m hög och ungefär lika bred och blomma från sensommaren tills frosten kommer.

Det ska bli spännande att se om Newbiscus 'Mauvelous' verkligen är vinterhärdig och så där härligt jätteblommig i rabatten!

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB