Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Ny bok om matsvampar

Lagom till sommarens och höstens svampsäsong kommer det ut en ny, trevlig svampbok med kuriosa om svamp, fakta kring olika sorter och om plockning, rensning samt tillagning.

Matsvampar

#Säkra att plocka - goda att äta#

Text Barbro Forsberg Foto Stefan Lindberg. Bonnier Fakta 2012. ISBN 978-91-7424-239-3

Matsvampar är personligt skriven med små anekdoter om svamp och plockning. Man kan läsa den utan att man alls tänkt gå och plocka svamp, men man blir lätt inspirerad av de trevliga texterna och de vackra, läckra bilderna.

Boken innehåller 40 matsvampar som är lätta att känna igen. Man börjar med tydliga teckningar som visar lite ”svampanatomi” och lättfattligt förklarar vad de olika delarna kallas.

Sedan går man över till nästa avsnitt där man med mycket tydliga bilder visa varje presenterad svamp, dels i naturen så att man ser i vilken typ av skog de växer och hur det ser ut i både närbild och lite från håll. Man får en bra beskrivning av hur svampen ser ut, doftar och t o m smakar, hur den ska rensas och tillagas. Även tips på förvaring ges. Eventuella förväxlingssvampar visas upp på bild.

Som sig bör så visas de viktigaste giftsvamparna sist i boken så att ingen ska plocka dem av okunskap. Man konstaterar att det gamla talesättet att all svamp är ätlig om den smakar gott och milt och att djur inte äter giftiga svampar, inte alls stämmer! Man måste helt enkelt lära sig dessa för att inte plocka dem.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB