Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Nu planteras Årets Pelargon

Ute är det vinter, snön ligger vit på marken och termometern håller sig stadigt under nollan. Våren känns avlägsen, men hos landets trädgårdsmästare pågår arbetet för fullt för att få fram fina växter lagom till vårsäsongen börjar.

Artikel och bilder från Blomsterfrämjandet

En av vårens höjdpunkter är avslöjandet om vilken pelargon som erövrat den åtråvärda utmärkelsen Årets Pelargon.

För att få utmärkelsen ska det vara en frisk och stark pelargon med ett stort skönhetsvärde. Dessutom ska sorten visa ett annorlunda uttryck än det som vi vanligtvis ser hos pelargoner.

Avslöjandet om vilken som blir Årets Pelargon sker på trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar i Stockholm torsdagen den 20 mars i år. Till dess är det bara knappt två månader och det är så lång tid de små pelargonsticklingarna behöver för att hinna utvecklas till robusta och fina salufärdiga plantor.

Nu sker därför de första planteringarna av Årets Pelargon. Odlarna avslöjar att plantorna ser mycket fina ut; de är kompakta och välväxta. Småplantorna sätts i långa rader i specialdesignade krukor och för att de ska utvecklas behöver de vatten, värme, näring och framförallt extra ljus eftersom det fortfarande är ont om solljus.

Så nu börjar vi nedräkningen... Lasse Anrell, som skrivit boken Tankar om pelargoner, beskriver i sin bok hur det känns då han står där likt Horace Engdahl för ett tillkännagivande från Svenska Akademien: - Årets Pelargon har idag blivit en lika stor angelägenhet.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB