Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).
  • "0" Status: : Fel vid öppnande av socket ssl://solr.inmykitchen.nu:443

Nu längtar vi efter grönska!

  • Inomhus

I eftersvallningarna av julens högtider samlar vi kraft inför ett nytt år med nya löften och framförallt den kommande våren. Vi längtar efter grönska och när julblommorna börjar ser trötta ut är det dags för pigga, dekorativa och grönskande krukväxter.

Fräscha upp ditt hem med nya gröna krukväxter
Här har vi lyft fram några härligt gröna klassiker som skiljer sig stort i bladverket. Dekorativa ränder mot en mörkt svartgrön botten, frodigt grönt och gyllene solstänk på friskt gulgrönt är bara en del av olikheterna. Det är lätt att hitta sin egen favorit bland dessa karaktärer. Högrest och stramt, fräckt och frodigt eller romantiskt slingrande, växtsättet skiljer sig en hel del varför det kan vara extra spännande att kombinera dessa.

Ljuset är på väg tillbaka och förutsättningarna för våra krukväxter förbättras avsevärt. De första solstrålarna är däremot mycket starka, och där det ligger snö reflekteras ljuset och blir ännu starkare. Du bör därför skydda dina krukväxter mot direkt solljus med någon form av skärm eller placera dem en bit in i rummet. Än så länge har vi skonats med en mild vinter men om kylan slår till är det extra viktigt att också skydda dina växter mot drag.

Butikerna fylls efter jul och nyår med fräscha och gröna krukväxter och därför lyfter vi fram några av våra favoriter i rampljuset.

Läs mer:
Skapa en egen oas

   

Kalatea (C. rufibarba)
Kalatea (C. rufibarba)

Svärmorstunga
Svärmorstunga

Gullranka
Gullranka
Foto: Blomsterfrämjandet