Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Nu fixar vi i ordning!

**Katarinas krönika** Ju längre in i april vi kommer desto mindre är risken för iskalla bakslag. Våren segrar över vintern med större marginal för varje dag som går. Nu kan du börja rensa i trädgården, fundera över mossan och har du balkong är det dags att fixa i ordning för sköna stunder i solen!

Bra att göra ute!

Klipp ner och rensa bort fjolårsriset på perennerna. För du har väl lämnat det kvar över vintern som skydd mot fukt och kyla? Nu ska det bort så att de fina, nya skottet kan få plats att komma upp i ljuset.

När gräsmattan har hunnit torka upp ordentligt är det dags att kratta bort löv och kvistar. Använd en kratta med runda toppar för att inte riskera att slita upp friska, men vintertrötta rötter.

Om du har rabarber finns ett enkelt knep för att skynda på den – lägg en hink över stjälkarna så får de en himla fart!

Se över komposten – lufta, gräv och rör om.

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

Ta fram grillen och rengör den ordentligt. Sen är steget inte långt till en paus mellan sysslorna för att grilla korv eller hamburgare!

Strosa ett varv i din trädgård. Räfsa där det fortfarande ligger mycket löv och kvistar. Blicka ner mot marken och lägg märke till allt som har börjat spira. Njut av blommande vårlökar och fundera över trädgårdssäsongen som äntligen ligger framför dig!

#Har du problem med mossa?#

Mossan växer lite även på vintern vilket gör att den har ett försprång framför gräset så här års. Det bästa sättet att bekämpa mossa är att se till så att gräsmattan trivs och mår väl. Då tränger den undan mossan igen så snart den vaknar till liv ordentligt. Läs mer: 5 tips för en fin gräsmatta

På skuggiga och fuktiga platser i trädgården tar mossan ibland över helt, eftersom den är bättre anpassad att växa där än vad gräset är. Om du förgäves kämpar mot mossan i en skuggig del av gräsmattan är en lösning att helt enkelt ta bort gräset just där och i stället plantera skuggtåliga marktäckande växter, som skugg-gröna, ormöga, vintergröna eller murgröna. Förbered marken ordentligt genom att ta bort alla gräsrötter innan du planterar och lägg på ny mullrik jord. Det blir mossfritt, snyggt och lättskött!

På balkongen

Om du inte har hunnit göra rent och snyggt på balkongen ännu så låt det bli din helgsyssla! Så snart det är gjort vaknar lusten att vara där. Gör fint i krukor och balkonglådor med penséer, narcisser, bellis och murgröna.

Om din balkong ligger vindskyddat och soligt kan du redan nu plantera kryddväxter, som finns färdiga att köpa på plantskolor och garden centers. Plantera en sort i varje kruka eller gör ett minikryddland på balkongen i ett större odlingskärl eller en trälåda.

Bara krukor är också fint − lägg några lerkrukor tillsammans i en korg eller på ett bord och du har fått det mest lättskötta arrangemangen av de alla!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB