Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Nu blommar det i Azaleadalen

Nu blommar det i den underbara Azaleadalen i Slottsskogen. Göteborgarna vallfärdar dit med kaffekorgar och kameror för att uppleva och föreviga härligheten. Så gör vi också! Här vill vi ge er som inte har tillfälle att gå dit själva en möjlighet att få uppleva försommarglädjen bland de blommande, humlesurrande buskarna!

Det börjar blomma i Azaleadalen redan i mars, lite försiktigt i början, med några tidigblommande rena arter, men huvudblomningen inträffar från mitten-slutet av maj beroende på vädret, och det blommar sedan fram till mitten av juni. Det är då, gärna en tidig, solig majförmiddag, som man skall bege sig dit, för då doftar det också rent himmelskt av de tusentals blommorna!

Azaleorna är helt eller delvis lövfällande rododendron-arter och -sorter som ursprungligen härstammar från Asien, södra Kina och Himalaya, men de finns även i Nordamerika och Japan. Släktet omfattar ca. 800 buskar och träd som odlas för sin rika blomnings skull. Blomningen inträffar vanligen på våren men det finns några arter som blommar på bar kvist på vårvintern eller senare på sommaren, i juni-juli. Blommorna finns i nästan alla tänkbara färger, dock inte rent himmelsblåa och storleken på blommorna är från ett par cm i diameter till jättar med över 1 dm i diameter. Även själva buskarnas storlek varierar från knappa dm i höjd upp till flera meter. I Azaleadalen har man huvudsakligen de mera robusta buskarna på en meter till några meters höjd.

Azaleadalen planterades på 60-talet och man har nu påbörjat en upprustning. Stigar röjs, befintliga buskar beskärs och nya azaleor kommer också att planteras så att det skall prunka ännu mer!

Här kan du följa med på en bildkavalkad!

Klicka för större bilder!

 
'Knaphill Apricot'

 
'Satan'

 
'Sandpiper'


'White Throat'


'Phidias'


'Magnifica'


'Daviesii'


'Persil' och
'Golden Eagle'


'Freya' och
'Gowenianum'


Azaleadalens bro med Azalea 'Koster's Brilliant Red'


Azaleaprakt


Rh. luteum, guldazalea


Azalea 'Koster's Brilliant Red'


Azalea 'Byron'


Rh. roseum x gowenianum och luteum

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB