Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Nu är det jul igen!

De dignande borden pryds av vackra blomsterdekorationer. Vi ska fira jul och kan glädjas över att vi går mot ljusare tider.

Överraska med överväldigande blomsterprakt
Vi rådbråkar våra hjärnor - vad i hela friden ska vi ge till dem som har allt? Svaret är enkelt. En, två, tre … många av julens vackraste krukväxter: julbegonia (Begonia lorraine), julstjärna (Euphorbia pulcherrima), hyacint (Hyacinthus orientalis), fönsterazalea (Rhododendron simsii) etc.

Butikerna bågnar, så det är lätt för den kreativa att komma med en gåva i form av en festlig blomsterdekoration till familjens julbord. Det kommer utan tvekan att göra det stressade värdfolket extra glada för så får de en arbetsuppgift mindre medan de kan se fram emot en trevlig överraskning.

Sätt blommor på julmenyn

Tack vare det stora sortimentet av julblommor är möjligheterna många. För att pynta det runda matbordet kan du exempelvis samla olika mörkröda eller vita julblommor i en korg och drapera den med massor av grönt, till exempel murgröna. Låt några rankor slingra sig dekorativt över bordet.

Du kan också skapa en mer varierad dekoration och välja samma växt, fast i olika färger, exempelvis julstjärna (Euphorbia pulcherrima) eller fönsterazalea (Rhododendron simsii) som båda finns i såväl mycket ljusa som mycket mörka nyanser. Och skulle det inte vara snyggt med en matchande miniväxt vid varje kuvert? Du kunde eventuellt skapa en förbindelse mellan den och dekorationen mitt på bordet med ett vackert band.

På långbordet skulle det vara snyggt med en längsgående "blomsterrabatt" mitt på bordet. Om familjens medlemmar har barnasinnet i behåll kan "rabatten" eventuellt kompletteras med små "skogar" av ädelcypresser (Chamaecyparis lawsoniana) och pinjer (Pinus pinea) där tomtarna kan gömma sig.

Julen varar än till påska
Efter tjugondag Knut kan växterna tas isär och ställas i fönsterkarmen där de kan leva ända fram till våren - minst.


Hyacint
Hyacinthus orientalis

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB