Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Norrviken med tema från Italien

Norrvikens Trädgårdar i Båstad fyller 100 år i år. Det ska firas med en rad arrangemang under året. Alla arrangemangen ska hämta inspiration från Italien och det finns redan nu en utställning i vinterträdgården, en italiensk trädgård med citronträd, kamelior m.m. Det är den italienska trädgården Minerva, Europas äldsta botaniska trädgård, från staden Salerno i Italien, som gratulerar Norrviken med denna utställning.

Utställningen är byggd av Peter Ödegaard och Nygårds Maria Bengtsson i samråd med trädgårdsmästaren från Minerva, Lugiano Mauro. Anpassningen till Norrviken är gjord av Tage Andersen, Norrvikens konstnärlige ledare, som har försökt skapa en atmosfär liknande den i Minerva.

Det italienska temat har att göra med trädgårdens skapare, Rudolf Abelin, som hämtade mycket inspiration just från Italien, när han för 100 år sedan grundade Norrviken. Tage Andersen vill hylla Rudolf Abelin genom att använda detta tema i hela anläggningen.

Det kommer att bli olika trädgårdsutställningar, bl.a. i de fyra nya trädgårdspaviljonger som Tage Andersen har utvecklat.

Konstgalleri, dansare från Royal Ballet of London och Den Kongelige Ballet i Köpenhamn och hyllningskonsert till minne av Birgit Nilsson med tre svenska operasångerskor är några andra evenemang som är inplanerade under sommaren.

Även köket kommer att servera Italien-inspirerad mat, t.ex. med hjälp av den nya träkolsgrillen i vinterträdgården. Även servisen är ny och de nya kakelborden, allt designat av Tage Andersen, är ju också mycket italienska! Under året kommer det att finnas olika evenemang, med början från söndagen den 9 april, då trädgården öppnar för säsongen. Påskhelgen kommer att firas med olika aktiviteter, och ägg står på matsedeln, så klart.

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

Norrvikens Trädgårdar har öppet mellan 9 april och 24 september, varje dag kl. 10 - 17.

Sommarutställningen pågår mellan 11 juni och 13 augusti.

Under för- och eftersäsongen, dvs. april, maj och september gäller regeln att två personer får entré till priset av en betalande. Årskort finns.

I samband med 100-årsfirandet ger man också ut en bok, Norrvikens själ med Ingrid Björkman som redaktör. Boken skildrar trädgårdens utveckling från början till våra dagar och är gjord som ett ideellt projekt med olika skribenter och fotografer. Även Rudolf Abelins dotter Hild har varit behjälplig vid bokens tillkomst, hon har bl.a. lånar ut sina privata bilder till boken. Boken recenseras separat.


Norrviken just nu


Vårregn


Trädgården vaknar upp


Installation av Tage Andersen


Minerva-utställningen

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB