Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Nolina en levande skulptur

Nolinas många olika storlekar och former gör att den här krukväxten passar perfekt i det moderna hemmet.

Beaucarnea recurvata, nolina, är en träaktig suckulent med långa, smala rosettställda blad som är bakåtböjda. Det är en mycket skulptural växt som med sin kraftiga stam och spännande form matchar det moderna hemmet.

Nolina finns i en rad olika storlekar, de minsta är 10 cm höga och de största upp till ett par meter höga. Beroende på storlek kan nolina placeras på olika ställen i hemmet, de minsta i t.ex. ett söderfönster och de största stående för sig själva på golvet.

Nolina är en otroligt tålig växt som trivs utmärkt i hemmets låga luftfuktighet och kan utan problem klara sig utan vatten i drygt en månad. Krukväxten är perfekt för den som glömmer att vattna sina krukväxter då och då eller som ofta är bortrest och därför inte kan vattna dem.

Nolina har anpassat sig till Mexikos hårda, torra klimat där den växer vilt under den brännande solen och nästan alltid lider brist på vatten. Av samma skäl föredrar nolina ett ljust läge inomhus, gärna i ett söderfönster eller framför terrassdörren.

Uterummet med sitt skarpa ljus är också en perfekt plats för nolina. Om temperaturen inte kryper under nollan under vinterperioden kan nolina övervintra i uterummet, men det är viktigt att den gradvis får vänja sig vid de lägre temperaturerna.

Nolina behöver inte särskilt mycket gödning. Under växtperioden ska den gödas en gång i månaden, resten av året ska den inte ha någon gödning alls.

Den bör planteras om vart tredje år. Blanda gärna jorden med sand och grus.

Nolina kallas även elefantfot eller flasklilja.


Nolina,
Beaucarnea recurvata

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB