Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

NEMAblom

Nu när många håller på med frösådder och glädjas åt de spirande plantorna, är det viktigt att kunna hålla dessa friska och starka. Inget är ju så nedslående som när de pigga, små plantorna plötslig bara lägger sig ner och dör!

Av Sylvia Svensson

- bekämpning av "blomflugor"

Då kan orsaken vara den mycket vanliga "blomflugan", dvs. sorgmyggor och vattenflugor och deras larver, som käkar rötter och stambaser på de stackars plantorna.

Bionema kommer nu med en lösning även för oss amatörodlare. Medlet har i över 15 år med gott resultat används av professionella odlare.

Här Bionemas egen presentation om ämnet:

NEMAblom är ett enkelt och miljövänligt medel vid bekämpning av "blomflugor".

NEMAblom består av nematoder av arten Steinernema feltiae (mikroskopiskt små rundmaskar), som är naturligt förekommande i Sverige. De angriper och dödar larver till vissa skadeinsekter t.ex. sorgmyggor och vattenflugor, ibland kallade "blomflugor", som ofta finns i våra krukväxter. Sorgmyggorna skadar växterna genom att äta på dess rötter, medan vattenflugorna inte är skadliga men kan upplevas irriterande.

Nematoderna rör sig fritt i jorden, där de aktivt uppsöker sin värd genom att följa ämnen som larverna utsöndrar. Larverna angrips genom naturliga kroppsöppningar och inom loppet av några få dagar dör de. Nematoderna utvecklas till vuxna och förökar sig inuti larven. Efter ca 10 dagar kryper en ny generation nematoder iväg till nya larver. NEMAblom kan även användas i förebyggande syfte, då nematoderna kan ligga i dvala i upp till 1 år. Nematoderna angriper ej växter eller andra djur och är ofarliga för människor.

Eftersom nematoderna inte klarar minusgrader, kan de bara skickas när det är milt ute.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB