Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Nävor

"När du inte vet vad du vill plantera, välj en näva!"

Orden ovan lär ha sagts av Margery Fish, en av trädgårdsvärldens förgrundsgestalter i England, och som framhöll nävornas fördelar. Här är det Ulla Hårde som lyfter fram nävorna som nya favoriter i våra svenska trädgårdar.

Författaren Ulla Hårde har hämtat inspiration i England till sin bok bok Nävor, som är den första svenska boken om nävor. Hon vill gärna dela med mig av lyckan att odla nävor, då de hör till de mest lättodlade av alla perenner. De är ljuvliga skönheter som förtjänar att lyftas fram i rabatterna.

Boken vänder sig inte bara till den som har en trädgård utan även till alla dem som har terrasser och balkonger med plats för stora krukor. Det finns alltid en plats för nävor.

Nävan är den perfekta nybörjarväxten. Den växer så det knakar och fyller snart ut i rabatter, framför rosor och under buskar och träd. Den är dessutom mycket bra som marktäckare och trivs i både sol och skugga. Vacker är den också, med skira blommor och frodig bladväxt. De är inte så vanliga i Sverige som i England och Danmark, även om vårt eget midsommarblomster tillhör nävorna. Men de är på frammarsch och finns hos alla välsorterade växtförsäljare.

Nävor ingår i den serie som inleds med titeln Prydnadsgräs.

Nävor

Titel:
Nävor
Författare:
Ulla Hårde
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
ICA bokförlag
Utgivningsår:
2009
ISBN:
9789153429623

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB