Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Naturnära i cederträ

Trä eller aluminium? Svart, rött eller natur? Med eller utan sockel? Det är flera faktorer som avgör vilken stil det blir på ditt växthus. På Odla.nu kommer vi under våren att presentera några olika varianter, från olika leverantörer, som alla skapar sin egen känsla i trädgården.

Av Katarina Kihlberg

Först ut är ett nytt växthus i kanadensiskt cederträ. Utformningen och materialet ger en klassisk växthuskänsla samtidigt som stilen passar för den moderna odlaren som vill tänka och arbeta ekologiskt.

Slitstarkt

Det kanadensiska cederträet är slitstarkt och har god resistens mot fukt och röta. Låter du träet vara obehandlat får det med tiden en silvergrå patina, som solblekt drivved ungefär. För att behålla den naturliga brunröda nyansen ska stommen oljas regelbundet, hur ofta beror på hur utsatt ditt växthus är för väder och vind.

Rejäl höjd och rymd

Det här växthuset finns i två storlekar: 4,4 och 7,2 kvadratmeter. Nockhöjden är 233 respektive 250 cm och höjden på sidorna är 162 cm. Den grönlackerade stålsockeln ger växthuset lite extra höjd och gör det enklare vid byggnationen. Sockeln skyddar också konstruktionen mot markfukt.

Växthuset kommer från Willab Garden och ingår i serien Classic.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB