Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Myrten

Det finns mycket symbolik och många sägner förknippade med myrten (Myrtus communis). Här presenterar vi den lilla busken i moderna varianter.

Myrtens användning som brudkrona hör till det förflutna, men på terrassen eller i vinterträdgården är den oöverträffad. Bladverket är tätt och djupgrönt och om du är en av dem som tycker om att leka med former är myrten perfekt. Den går att formklippa hela sommaren. Den kan stå utomhus ända fram till oktober eftersom den tål temperaturer ända ner till nollan.

Myrten är också mycket lämplig som krukväxt bara den får massor av ljus och inte står för varmt. Ju mer ljus den får, desto mer blommar den med myriader små vita blommor. Den är inte särskilt glupsk utan det räcker med gödning en gång i veckan från februari till oktober för att den ska växa bra. När det gäller vattningen ska den anpassas efter såväl årstiden som temperaturen. Ju svalare växten står, desto mindre vatten behöver den. Jorden i krukan bör dock hållas konstant fuktig eftersom myrten inte tycker om att det blir för torrt.

Du kan ha glädje av myrten i många år om du bara ser till att den står frostfritt under vinterperioden. När växten börjar vakna till liv på våren kan den beskäras och den blir snabbt tät och fin igen.

Myrten finns i flera storlekar och modeller. Vissa har ett buskigt växtsätt medan andra är uppstammade så de liknar små träd.


Myrten,
Myrtus communis

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB