Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Mångsidig krukväxt

Att det finns många spännande och nya krukväxter att välja på gör det till något av ett äventyr när nya krukväxter ska inhandlas. Annorlunda växtsätt och utseende hos den nya krukväxten i hemmet kan göra att intrycket förändras helt, och varför inte ge bort en eller två krukväxter till någon man tycker om?

Inspiration från Floradania

Peperomia är en allsidig "grön familj" som inte bara bjuder på frodig grönska, utan även ger en personlig touch åt din bostad.

Peperomia finns i många arter

Peperomia är från början en regnskogsväxt och den är allmänt utbredd i tropiska och subtropiska områden. Man har hittat och beskrivit omkring 1 000 peperomia-arter varav de allra flesta sorterna växer i Mellan- och Sydamerika. Även i Västindien och Afrika finns det peperomia-arter.

#Peperomior blommar på olika sätt#

Hos några peperomior påminner blomställningen om en mussvans. Blommorna är ofta vita och mycket små, och de sitter samlade i mycket långa, slanka ax. Långt ifrån alla peperomior blommar när de köps, utan blommorna kommer med tiden. Vissa sorter bildar täta rosetter, andra har ett upprätt, förgrenat växtsätt och åter andra ett hängande grenverk. Höjden varierar mellan 20 och 40 centimeter, det beror på art och sort.

Så sköter du din peperomia

Peperomian är mycket lättskött, och i princip vem som helst kan få peperomian att trivas. Det enda man måste tänka på är att undvika direkt sommarsol och övervattning. Om du låter din peperomia torka ut en aning mellan vattningarna och låter den stå på en ljus eller lätt skuggig plats kan du vara nästan säker på succé. Gödning vill peperomian bara ha under sommarhalvåret, och då endast i halv styrka.

Peperomia passar extra bra om du: * inte har mycket tid över för att vattna och pyssla * vill ha tåliga växter till dina trendiga krukor * tycker om vackra, ovanliga blad och bladmönster * är bortrest ofta

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB