Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Mångsidig campanula!

Vissa växter trivs bäst inomhus, medan andra mår bättre ute – och en del klarar såväl inomhus- som utomhusmiljö. Campanula är en riktig färgklick som kan anpassa sig till livet både ute och inne, i rabatt och i kruka.

Inspiration från Floradania Campanula är en av de växter som man kan ha glädje av både inom- och utomhus. Det beror först och främst på att den är dekorativ både inne och ute. Dessutom är den väldigt robust. Den är ju en perenn som tål frost och som kan komma tillbaka år efter år.

Högsäsongen är från mitten av mars till juni, men redan i januari är Campanula mycket populär i hemmen och det säljs allt fler exemplar från juli till oktober.

Campanula vill ha ljust inne

Inomhus trivs Campanula bäst på en ljus plats och håller längst om den inte står för varmt. Den ska vattnas ofta och tål inte att torka ut. Utomhus är

Campanula i kruka och rabatt

Campanula mycket lämplig att plantera i krukor eller direkt i jorden vid terrassen, i stenpartier eller sluttningar. Myriaderna av blommor som täcker växterna flera gånger från våren till hösten gör att de ser ut som helfärgade blå eller vita fält.

Campanula kan mycket väl övervintra i krukor, men då är den lite mer sårbar än om den är planterad i en rabatt. Det beror inte i första hand på frosten, utan på att den kan torka ut när det blir riktigt kallt.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB