Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Magnolia

Välja, köpa och odla i Sverige

Det är lätt att bli hänförd när man ser en blommande magnolia. Det blev också författarparet såtillvida, att i deras trädgård strax söder om Uppsala växer idag cirka 50 olika magnolior!

Så här säger de själva: "Den som sett en blommande magnolia glömmer den aldrig". Upplevelsen är närmast overklig. Hur kan naturen ha åstadkommit något så vackert, så skört och så tufft?".

I sin bok om magnolia vill de förmedla det roliga och stimulerande i att odla magnolior, som inte alls verkar vara så svåra att odla som många tror. De berättar om dessa urtidsträd med kärlek och entusiasm.

Boken börjar med ett porträtt av magnolian, dess historia, botaniska begrepp runt magnolian och dess förhållande till människan.

Sedan fortsätter man att berätta om odling i Norden, dess härdighet, hur man väljer, köper, planterar och inte minst hur man vårdar sin magnolia.

Ett kapitel berättar om magnoliamänniskor i Sverige. Pionjärerna och eldsjälarna presenteras i varsitt avsnitt där deras odlarglädje och kärlek till magnolian mycket tydligt framgår.

Boken avlutas med en gedigen databank om arter och hybrider. Enligt boken finns det 15 arter magnolior som går att odla i Sverige. Dessa presenteras med text och vackra färgfoton tagna av författarna själva på en helsida var.

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Ett stort antal hybrider presenteras också med varsitt foto och text i slutet av boken.

Det nyaste hybridiseringsarbetet presenteras i ett avsnitt och i slutet av boken finns listor på odlingsvärda magnolior, ordnade efter blomfärg, härdighet eller andra kriterier.

Boken avslutas med Magnolians ABC som förklarar begreppen på ett lätt och överskådligt sätt samt ett register som gör det lätt att hitta i boken.

Kort sagt, en mycket bra och vacker faktabok om de underbara magnoliorna!

Magnolia
  Titel:
Magnolia
Författare:
John Lennart Söderberg
Ann-Marie Åsheden
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Albert Bonniers förlag
Utgivningsår:
2004
ISBN:
91-0-057785-5

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB