Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Lysande vacker parnäva

Näva är en omtyckt perenn som finns i många varianter. Kanske är du sugen på en ny sort? Denna parnäva i härligt blå färg drar till sig fjärilar, är en fin marktäckare och kan även odlas i kruka.

Av Sylvia Svensson

Nävor älskas av många, så det är alltid roligt när det dyker upp nya spännande sorter. Denna ljuva sort av parnäva dyker upp i handeln till våren 2013.

Lysande vacker parnäva

Parnäva, Geranium wallichianum, ‘Chrystal Lake’ är en låg, brett utåt- och uppåtväxande namnsort. De ljust kristallblåa blommorna med mörklila ådror är iögonfallande, och de lockar dessutom fjärilar. Bladen är klargröna och flikiga.

Så trivs parnävan

Parnävan trivs på de flesta väldränerade jordar, den passar bra som kantväxt i rabatter eller som marktäckare i massverkan. Kan även odlas i kruka. Om du klipper plantan hårt tillbaka efter blomningen, till cirka 10 centimeter, så kommer det nytt fräscht bladverk och kanske några nya blommor till hösten. Härdigheten är B vilket betyder att parnävan kan odlas i hela landet i skyddat och väldränerat läge.

Perennrabatt med parnäva

Parnävan passar som sagt bra som kantväxt eller marktäckare, så det finns massor med passande grannar att välja bland, till exempel lite högre perenner som höjer sig ur bladverket. Klockor, yviga, större funkior, dagliljor, bollökar, iris är några förslag. Som sällskap på kanten kan du ha purpurfärgad alunrot och även daggkåpa, gärna den rödstjälkiga sorten, för att få variation med bladformer.

Fler växtnyheter Här kan du läsa om fler nya och vackra växter: Läckert gul solhatt Ljuvligt rosa solhatt Amsonia - isblåa stjärnor Löjtnantshjärta med mer färg Dagliljor i nya skepnader

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB