Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Lysande fat

Vi har väl lite till varje mans och kvinns såna där halvdana ljusslingor där några lampor fortfarande lyser. Synd att bara slänga när man kan ha kul med dom.

Text: Sylvia Svensson Foto: Bernt Svensson

Jag har i år använt en sådan slinga till ett lysande fat. På botten av en låg, vid korg la jag först en slinga där kanske 20 lampor ännu lyser. På denna härva arrangerade jag olika sorters mossor och drog sen med jämna mellanrum igenom de lampor som lyste, så att de precis syns ovanför mossan. Hur snyggt som helst när fatet lyser på en bänk på trappan!

En annan idé är att lägga en ljusslinga på botten av ett fat, hälla på grus och sedan dra de lysande lamporna igenom bottenhålen på små lerkrukor. Pynta med gröna kvistar, lavar, stenar m.m.

Vill man ha ett vattenarrangemang för inomhusbruk, kanske ett sådant här med flytande glaskoppar för värmeljus (från blomsterhandeln) och avknipsade blommor simmande i ett zinkfat skulle kunna passa? I akvarieaffärer finns t.ex. andmat, om man vill ha något grönt mellan blommorna.

Till julen kan man ju välja röda rosor och vita nejlikor eller andra "julfärgade" blommor. Tänk bara på att blomman ska vara av en sådan typ som flyter, alltså innehåller "luftfickor".

Pröva dig fram.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB