Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Lyckas med dina perenner

"Lyckas med dina perenner" är skriven av flera av våra kunnigaste trädgårdsskribenter. Det är inte en bok som beskriver exakt hur man ska göra med alla olika perenner utan snarare en bok med olika favoritväxter.

Liljorna har fått ett kapitel, nävorna ett och naturligtvis har pionen fått ett eget kapitel. Andra växter som fått egna kapitel är riddarsporre, prydnadsgräs, vallmo och höstblommande lökväxter.

Det är roligt att inte bara de vanligaste växterna finns beskrivna. Till de olika växterna får man reda på lite historia, skötsel och förslag på olika sorter.

Nu handlar inte "Lyckas med dina perenner" bara om enstaka växter utan det går även att läsa om stenpartiväxter, vita och blåa perenner tillsammans, perenner vid vatten och gula perenner. Andra kapitel handlar om några perenners historia, hur man komponerar en rabatt med harmoni eller spännande kontraster och ett kapitel handlar om höstblommande perenner.

Ett lite annorlunda men roligt kapitel handlar om gamla knep som användes förr för att få speciellt fina växter. Kanske något som kan vara värt att prova även idag? Även några grönsaker har fått plats i boken under en rubrik som heter "Perenner i grönsakslandet". Där beskrivs sparris, kronärtskocka, strandkål och några fleråriga lökväxter.

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

"Lyckas med dina perenner" innehåller mycket på ganska få sidor. Jag hade förstås inte haft något emot om de olika kapitlena hade bestått av fler sidor och innehållit mer.

Lyckas med dina perenner
  Titel:
Lyckas med dina perenner
Författare:
Gun Almgren
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Semic
Utgivningsår:
2000
ISBN:
9155210813

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB