Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Lökträdgården blommar i Botaniska

Crescendo av vårblommande lökväxter väntar inom kort i Botaniska trädgården. Om det vackra vårvädret håller i sig kommer Botaniska trädgården inom närmaste veckan att bada i blommande lökväxter och knoppande träd.

Från Göteborgs botaniska trädgård

I Klippträdgården blommar redan nu krokus och vintergäck. I Lökträdgården lyser vårtidlösa, iris, klockliljor och tidiga narcisser från världens alla hörn. Under nästan varje buske i trädgården lyser krokus och snödroppar. Blommande gulladonis och klosterlilja skymtar också här och var. Henrik Zetterlund, hortikulturell intendent på Botaniska trädgården säger att årets blomning är tidig men inte för tidig.

  • Säsongens vinterväder har varit perfekt för lökväxterna, milt men inte för milt, och allt ligger i fas. Vädret har också varit gynnsamt för den relativt sena lökplantering vi gjorde i höstas och de flesta lökarna har överlevt, säger Henrik Zetterlund.

Själv tycker han att, bland de mest intressanta växterna just nu, är de knölbildande berberisväxterna som Leontice och Gymnospermium samt de olika nunneörterna. Göteborgs botaniska trädgård har en av världens finaste kollektioner av vildinsamlade lök- och knölväxter.

  • Våra planteringar är helt unika och saknar motstycke, säger Henrik Zetterlund som utlovar ett crescendo av vårblommor inom en vecka.

  • Det går fort nu. När våren kommer med den varma sol vi haft senaste veckan kan man bokstavligt talat se hur det växer!


Dvärgnarciss från Marocko
Foto: Catarina Alenius

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB