Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

LÖKAR!

**Låttas tyck & tänk** Jag älskar de blå mattorna av Scilla som tidigt om våren breder ut sig i parker och kyrkogårdar.

Jag älskar de blå mattorna av Scilla som tidigt om våren breder ut sig i parker och kyrkogårdar. Och de fantastiska mönsterplanteringar man ibland ser längs med motorvägsavfarter, där det står “Välkommen till Kommunen” med tulpaner i olika färger. Jag önskar att jag hade tänkt på det innan vi anla vår gräsmatta. Det hade onekligen varit enklare att få ner stora mängder lökar innan vi rullade ut gräset.

Att gräva ner riktigt många lökar orkar väl bara professionella odlare och mycket nitiska människor. En av mina bästa vänner grävde förra hösten ner tusen krokuslökar. Lön för mödan fick hon i våras. Och förhoppningsvis många vårar framöver.

I min lilla trädgård representeras lökväxterna främst av påskliljor och pingstliljor. Och så lite vintergäck, kungsängslilja, liljekonvalj och kirgislök. Och tulpaner, som jag varje höst gräver ner i rabatterna, på ett mer eller mindre slumpmässigt sätt, utan att alls komma ihåg vad som står var sedan tidigare. Vilket resulterar i en lika stor överraskning varje vår.

I höst har jag även grävt i gräsmattan. Där har jag petat ner små lökar av vårstjärna, krokus och violtulpan. Jag började med att gräva upp ganska stora sjok av gräs, och placera ut lökar med lagom avstånd på hela plätten innan jag la tillbaka grästuvan. Sedan övergick jag till att skära cirkelrunda snitt med spaden och sticka ner lökarna i skåran. Det ska bli spännande att se hur blommorna kommer upp till våren.

Det kommer inte att blomma tusen blommor och det lär inte stå Välkommen, men att misslyckas med vårblommor är svårt. Man blir ju glad bara de visar sig.

Läs gärna tidigare avsnitt av Låttas krönikor, du hittar dem på vår hemsida!

Tänk på! Prenumererar du på kostnadsfria vårt nyhetsbrev får du regelbundet information om sortiment, aktuella erbjudanden och annat spännande så att du inte missar något. Vill du anmäla dig till att prenumerera, kan du göra det här: Odla.nu Nyhetsbrev.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB