Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Lockrop på våren!

I dagarna fyra är det trädgårdsmässa i Malmö. Skånsk Trädgård pågår mellan den 3 och 6 mars. Promenaden från bilen in på mässan räcker för att stelfrysa vem som helst men väl inne väcks hopp om grönska och värme.

Av Katarina Kihlberg

Skånsk Trädgård huserar i år i tält på Jägerso i Malmö, i väntan på att staden bygger nya mässhallar. Det är huttrande skaror som passerar entrén för att äntligen få en känsla av årstiden vi inte vill vänta på längre. Upp och ner för gångarna vandrar vi hungriga efter allt som är grönt och kanske till och med har blommor på sig.

Passa på!

Vi besökare är taggade men tänk på att så är även utställarna. Så ta tillfället i akt när ni är på en trädgårdsmässa och fråga. Hur ska pelargonsticklingen skötas? Hur övervintrar och sköter jag olivträdet? Hur planerar jag min stenläggning? Och så vidare. Det är så lätt hänt att vi går där och inspireras men glömmer bort att ta reda på saker, trots att de som kan står där samlade på en yta.

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

Nejlikevovve

Det finns mycket trevligt på mässan. Flyinge Plantshop har alltid fina montrar, i år är magnolian i full knopp och svamparna har fått färger vi inte trodde var möjligt. Här hittar du kunnigt folk, så bara fråga om plantering och planering så hjälper de säkert till. Bland bilderna här finns jag med poserande under ett olivträd i nämnda monter.

En favorit är alltid Jenny Strandhs Blomsterdesign. Kreativiteten och fantasin råder det ingen brist på där inte. I år kan vi bland annat hälsa på en vovve av vita nejlikor.

Glöm inte att varva promenaderna upp och ner för gångarna med att besöka trädgårdsscenen. Kolla in scenprogrammet här om du vill planera i förväg.

Ute är inne

När sommaren väl kommer väcks en lust att vara utomhus hela tiden. Det är ingen slump att det fixas utomhuskök och tillverkas soffgrupper som kan stå ute i ur och skur. Vi vill helt enkelt se till att vara ute så mycket som möjligt! I Moderådets monter är temat just "Inne att vara ute". Här finns ett önsketräd där du kan hänga upp en trädgårdsönskning för att hjälpa rådet att se vilka trender som kan vara värda att satsa på.

Väl mött på Skånsk Trädgård!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB