Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Ljuvligt rosa solhatt

Det är inte så vanligt att det dyker upp helt nya arter av perenner till marknaden. Däremot kommer många nya, läckra namnsorter av befintliga perenner till våren 2013.

Av Sylvia Svensson

Perennagruppen presenterar en rosa, fransig solhatt, ‘Pink Sorbet’, som under våren 2013 kommer att finnas i plantskolorna.

Ljuvligt rosa solhatt

Rosa solhatt, Echinacea purpurea, ‘Pink Sorbet’, eller röd rudbeckia som den egentligen bör kallas enligt SKUD (Svensk kulturväxtdatabas), får doftande, halvdubbla, läckert rosa blommor med "fransig" mitt. Den blommar under sommaren, från juli till september. Den här sortens solhatt blir cirka 80 centimeter hög, och bladen är ganska stora, något gråludna och stjälkarna är grova och robusta.

#Så trivs solhatten#

Solhatten trivs i varm, mullrik jord i soligt läge. Den är tämligen torktålig och ganska härdig, till Mellansverige i alla fall. Det skadar dock inte att vintertäcka den lite eftersom solhatten inte gillar vinterfuktighet.

Perennrabatt med solhatt 'Pink Sorbet' Solhatten är en ypperlig växt i samplanteringar, fast den behöver gott om plats så att den kan breda ut sig. I en större perennrabatt med andra robusta växter blir solhatten extra fin.

Solhatten älskas av fjärilar, humlor och bin, så kanske en speciell fjärilsrabatt med andra "fjärilsväxter" vore något? Till denna rosa solhatt passar solhattar i vitt, blekgult och mörkrosa, rosa kärleksört, blekgul solbrud, rosalila rosenstav, rosa och vit pipört, kanske blekgula kungsljus, japanska gräs och rosa rosenflockel i bakgrunden och så lammöron och pärleternell som kantväxter.

Fler växtnyheter Här kan du läsa om fler nya och vackra växter: Läckert gul solhatt

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB