Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Lisebergs trädgårdsdagar 2012

Regnet stod som spön i backen när Lisebergs trädgårdsdagar öppnade sina portar igår. Och det var flera hundra tappra blomsterälskare som trotsade regnet och försedda med paraplyer, stövlar och regnkläder gav sig ut på skattjakt bland de 114 utställarna, som säkerligen inte hade det lätt i regnovädret!

Av Sylvia Svensson

Det såldes förstås massor med växter, allt från större träd till pytteplantor. En rejäl skrinda verkar vara en bra uppfinning att frakta alla inköp i! Sådana såg jag på flera håll, liksom folk som försett sin bagagevagn med en rejäl plastlåda eller t o m två för att få med sig så mycket växter som möjligt.

Det som verkar vara det trendigaste bland försäljarna var olika ätbara plantor: gurka, melon, tomat, jordgubbar, kryddor, sallat, bärbuskar och både exotiska och inhemska fruktträd. För visst kan man odla ätbart även om man bara har en balkong eller t o m bor i lägenhet utan balkong, för det går ju att odla även på fönsterbrädan.

Annars verkar den romantiska stilen med pastellfärger komma stort. Man ser inte så mycket svartvitt och grått längre även om det fanns med ännu, utan turkosa, rosa, lila och äppelgröna möbler och grejer vinner mark. Mer och mer möbler för att ”inreda” trädgården lik ett vardagsrum visades upp.

Den fantastiska utställningen som Munkeröds floristutbildning hade skapat visade arrangemang som illustrerade tre världsdelar. T o m en hel jordglob hade man byggt av blommor! Den underbara geishan med kläder av krysantemer och en jättesolfjäder illustrerade Asien. Afrika illustrerades med en svartvit zebra och en häftig grön mamba även de byggda av blommor samt en lägereld där det var blommor som sprakade. Europas träd och blomsterrabatter var byggda i ljuva pastellfärger i rosa, lila, ljusblått och vitt.

Nu får vi verkligen hoppas att resten av mässan förlöper i mindre blöta tecken! För det är en mycket trevlig tillställning i underbart vacker miljö med massor av blommor i Lisebergs egna planteringar.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB