Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Linné flyttar hem

Ulf Nordfjells utställningsträdgård "En hyllning till Linné" flyttas denna veckan från Botaniska trädgården i Göteborg till Växjö. Trädgården vann guldmedalj på Chelsea Flower Show 2007, flyttades därefter till Botaniska och har under tre år lockat otaliga besökare. Nu är det alltså dags för trädgården att glädja invånarna i Linnés eget landskap Småland där han föddes i Råshult 1707.

Från Göteborgs botaniska trädgård

  • Det är fantastiskt roligt! Alla Växjöbor kan känna stolthet och få inspiration av trädgården. Det är en liten anläggning men väldigt vacker och väl gestaltad. Vi har jobbat hårt för att ta hem trädgården till Växjö, säger stadsträdgårdsmästare Eva Eklind Blomkvist till Smålandsposten.
Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Linnéträdgården skapades av landskapsarkitekt Ulf Nordfjell i samband med firandet av 300-årsminnet av Carl von Linné, på uppdrag av svenska Linnédelegationen. Efter ett framgångsrikt deltagande i Chelsea Flower Show i London byggdes den upp i Botaniska trädgårdens nya entréparti där det var meningen att den skulle visas under ett år men det blev tre somrar.

  • Vi har haft svårt att slita oss från den och besökarna har verkligen älskat Linnéträdgården men det var aldrig meningen att den skulle vara en permanent del av Botaniska, säger verksamhetschef Rigmor Celander som förklarar att trädgården, för växternas skull, måste flyttas till en plats med större jorddjup än på den utställningsyta där den nu stått.

  • Det är väldigt roligt att Växjö kan ta hand om Linnéträdgården och ge den ett permanent hem. Det skulle nog glatt Linné att hans trädgård flyttas hem till Småland, säger Rigmor Celander som medger att hon kommer att sakna den.

Botaniska trädgården skänker trädgården till Växjö kommun som å andra sidan beräknar kostnaden för flytt och återuppbyggnad till ca 1,2 miljoner kronor. Linnéträdgården, som ska ligga vid Trummens strand i Växjö, invigs där i maj nästa år.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB